5/18
休肝日
5/19
庭のカベルネソーヴィニヨンがいつの間にか蕾をつけています。
早いな。
1本目 マルサン葡萄酒 百 甲州 2019 1,410円 + 税
勝沼のドメーヌワイナリーが造る甲州です。
オーナーで栽培醸造家に若尾さんは、プロのトローンボーン奏者でもある変わり種(失礼)。
若ちゃんのワインは、本当にピュアでナチュラル。
飲むたびに思うのですが、本当にブドウの表情がよく見えます。
値段も本当にこんなんでいいの? といつも思います。
キザンと並ぶ価格破壊です。
2本目 マルサン葡萄酒 ベリーA 2018 1,310円 + 税
赤のベリーAは、さらに100円お安く値付け。なぜ?
軽やかなタッチですが、決して薄くはありません。
本当にチャーミングな赤い果実の風味と心地の良い酸。
で、ラブルスカ系の香りがまったくありません。
ライトタイプでも本格派の赤ワイン。
これまたブドウの表情がよく見えます。
いや、美味しい。すいすい飲めます。これ、昔の一升瓶だったら全部飲めそう。
May 18
No Wine Day
May 19
I found that the vine of Cabernet Sauvignon in my garden has buds.
1st Marusan Wine Hyaku Koshu 2019 1410 yen + tax It is made from 100% Koshu by a small family winery in Katsunuma Yamanashi.
Mr. Wakao, who is owner, grape grower & winemaker, is a professional trombone player, too.
His wine is really pure and natural.
I can always see his grapes expression in the glass when I taste it.
The price is incredibly reasonable.
I think it is a kind of crime.
2nd Marusan Wine Hyaku Bailey-A 2018 1310 yen + tax Why the red wine is 100 yen cheaper than?
It is a light body style but never lean.
I felt really charming red berries and fine acidity.
I didn’t fell any labrusca smell or flavor.
It is a light body wine but truly fine red wine.
So tasty!