11/28
お料理当番。
メジマグロと炙りホタテ貝柱のお刺身
シーフードとキノコのドリア
シーフードグラタンは良く作るのですが、ドリアは久しぶり。
サフランライスをしっかり炊きました。
やっぱり米はうまい!
1本目 フェヴレイ メルキュレイ クロ ロシェット 2013
今日はブルゴーニュにしました。6年熟成の白とは思えないフレッシュな果実味。
良い熟成をしたブルゴーニュならではの複雑な旨み。
良いワインです。
2本目 フェヴレイ メルキュレイ フランボワシエール 2017
赤はフレッシュな2017年。フェヴレイ自慢の単独畑ですね。
これは、凄く美味しいです。
若いピノノワールならではの新鮮な赤い果実味がわき上がります。
ワインの香りと濃さ、上品なタンニンのバランスが絶妙。
セール価格で3000円くらいでしたが、これは間違いなく、お値段以上。
Nov. 28
I cooked dinner.
Sashimi
Seafoods Doria
Very good!
1st Faiveley Mercurey Clos Rochette 2013
I tasted Bourgogne today.
I felt very fresh fruits even though it was six years matured.
I also felt fine-complex flavors that a very good matured Chardonny has.
It was so tasty.
2nd Faiveley Mercurey La Framboisiere 2017
The red was very fresh 2017 vintage.
The vineyard is “Monopole” of Faiveley.
It was very tasty, too.
I felt a lot of charming red berries.
All of the aromas, tastes and flavor showed a perfect balance.
I bought it by the last our sale with around 3000 yen.
That’s real bargain!