7/8
休肝日
7/9
お料理当番。手巻き寿司。
今日は地味目。
本マグロ、真鯛、真鯵、ホタテ、イクラ、サーモン、甘エビ、スルメイカ、ミズタコ
うーん、地味でもないか?
1本目 バイイ ラピエール ロゼ NV サンプル試飲
はじめ、朝日町ワインを飲もうかと思って寿司ネタの横に並べて写真を撮ったのですが、試飲サンプルがたまっているのを思い出して、急遽変更しました。
人気のクレマンドブルゴーニュの新商品です。
ここのワインは何を飲んでも美味しいです。
キメ細やかな泡、しっかりとしたベリー系の果実味と、極めて上品な酸を感じます。
スパークリングワインほ、やっぱり泡と酸のクオリティが大切。
へたなシャンパンは、吹っ飛びますわ。
これ、美味しい。
2本目 月山ワイン ソレイユ ルヴァン ヤマソーヴィニヨン 2016
1本目の泡の酸が素晴らしかったので、赤もしっかりとした酸があるワインを飲みたくなりました。
で、選んだのがこれ。
大正解。
山ブドウの交配種ならではの、存在感のある酸を豊かな果実味が支えます。
さらりとしたタンニンと、冷涼感が手巻き寿司にぴったり。
月山のヤマソーは、年々良くなっています。
実に美しい。
Jul. 9
I cooked dinner, Temaki-Sushi.
Delucious!
1st Bailly Lapierre Cremant de Bourgogne Rose NV Sample Tasting
At first, I was going to taste Japan Wine and took a photo them with Sushi.
However, I reminded that I had to taste many sample wines in these days.
Then I tasted this sparkling wine.
All of the bottles of Bailly Lapierre are great.
This rose is also very tasty.
I felt very fine red berries and tremendously nice acidity.
It was very good for sushi today.
2nd Gassan Wine Yama Sauvignon 2016
Because I wanted to keep drinking a fine red wine which had a nice acidity, I chose this Japan Wine.
Yama Sauvignon is a hybrid grape variety born in Japan.
The grape has a very high level acidity.
Also, this one had a very rich fruits and elegant tannins.
Tasty!
It was very good for sushi today, too.