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今日はお休み。この後のGW中のお休みは1日だけ。(涙)
さて昨夜の大ドボンのダメージが色濃く残る中、お昼にパスタをゆでました。
桜海老、筍、菜の花のスパゲティ。
とても美味しかったので画像をアップします。
夜は手巻き寿司。
メバチマグロ、縞アジ、サーモン、ホタテ、ミズタコ、ホタルイカ、真鯛、イクラ、ツナマヨ、キュウリ、卵焼き
久しぶりに作ったツナマヨがおいしかったです。
1本目 楠ワイナリー ソーヴィニオンブラン 2016 3,460円
4月12日にワイナリーを訪問したとき、売店で購入。虎ノ門店でも販売しています。
とにかくキレイなソーヴィニオン。(楠さんは一般的なソーヴィニヨンではなくソーヴィニオンと表記します。)
昨日のダメージすら癒してくれる澄んだキレイな味わいです。
うん、間違いなく日本のトップクラスのソーヴィニヨンブランだと思います。
2本目 楠ワイナリー マスカットベイリーA 2015
これもワイナリーの売店で購入。価格はちょうど2,000円くらいでした。
こちらはウチの店では売ってまいせん。
山梨県産のブドウを購入して仕込んでいるとのこと。
淡い果実味とおだやかな酸とタンニン。
軽めの味わいですが、熟したブドウの味わいがいっぱいに広がります。
ナチュラル系ワインのニュアンス。でもブー臭はいっさいありません。
好みが分かれると思いますが、ワタシは非常に好きなスタイル。
とても美味しいと思います。
手巻き寿司にもピッタリでした。
Apr. 28
I kept a big damage from last night.
I cooked pasta at lunch.
It was very nice.
Then I cooked dinner Temaki-Suhi.
It was also very nice.
1st Kusunoki Winery Sauvignon Blanc 2016 3460 yen
I bought this one at the winery when I visited there two weeks ago.
It was an outstandingly nice Sauvignon Blanc.
I felt very clean fruits, very good citrus, tremendously fine minerals.
I think it is one of the best Sauvignon Blanc made in Japan.
What an elegant white wine is this!
2nd Kusunoki Winery Muscat Bailey-A 2015
I bought this one at the winery, too.
The price is around 2000 yen, I think.
It made from 100% Muscat Bailey-A.
The winery bought the grapes from farmers in Yamanashi and produced this one.
The style is light and natural.
I felt nice fruits, mild tannin and moderate acidity.
I also felt the nuance of “Vin de Nature”.
I think you may not like this style but I like this one very much.
It was very good for Temaki-Sushi today.