7/12
お料理当番。
今日は枝豆と久しぶりに地中海風チラシ寿司。
このチラシ寿司、久しぶりでしたがバルサミコとレモンの酸味が猛暑を吹き飛ばす爽快感。
美味しかった!
いっぱい作りすぎて食べ切れませんでした。
1本目 テヌータ カルリーニ ピアネタ クラシコ NV 4,000円
イタリア・マルケ州の小さなワイナリーがピノノワール100%で仕込む手づくりのスプマンテ。
ブドウはすべて自家ぶどう園の有機栽培。
24ヶ月の長期瓶熟成を経ています。
しっかりとしながらきわめて繊細で優雅な泡、百合系の白い花びらのニュアンスに、研ぎ済まされたシトラス。
きっと泡好きなら唸る系のスパークリングワインですね。
生産量、わずか1500本だそうです。
これ、いま好評販売中のプレミアムペログビセットに入っております。
クール便利用の関係で、10本で1万円のセット。ってことは1本1,000円。
1,000円でこの泡が買えるんだあ。
2本目 ザ・グレイル ピノノワール 2015 2,000円 新入荷
赤も有機農法のピノノワール。
南アフリカでいま大注目のピノノワールの産地、オーヴァーベルグで造られています。
2013年が初ヴィンテージの新しいワインで、今回3回目のリリースとなる2015年ヴィンテージが入荷しました。
ボトルが重くなってスクリューキャップからディアムコルクに変更になっています。
なんか、高級感がアップしていますが、値上げはしていません。
完熟イチゴを思わせる芳醇なベリー系のアロマとテイスト。豊かな果実のボディ感。
よいピノノワールですね。これも生産量は5000本程度。
2,000円は破格だと思います。
で、これもいま好評販売中のプレミアムペログビセットに入っております。
クール便利用の関係で、10本で1万円のセット。ってことは1本1,000円。
1,000円でこのピノノワールが買えるんだあ。
恐るべし、ペログビセット。(この項、広告表現)
Jul. 12
I cooked dinner.
Edamame
Chirashi-Sushi a la Mediterranean
It was the first time I had cooked Chirashi-Sushi in this year.
I have forgotten I could cook such nice dish.
Very good!
1st Tenuta Carlini Pianeta Classico NV 4000 yen
It is made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyards of the small winery in Marche Italy by organic method.
It was matured in 24 months during Champagne Method wine making.
I felt very small-elegant babbles, white flower aroma, very fine citrus and elegant minerals.
I am sure it is a really good sparkling wine.
Only 1500 bottles produced.
2nd The Grail Pinot Noir 2015 2000 yen New arrivals
The red is also made from 100% Pinot Noir grown by organic method.
It is made in Overberg South Africa, where is very popular Pinot Noir area recently.
It is a new wine which the first vintage is 2013.
We have just received the third vintage 2015.
The bottle has changed to heavy one and the cap has changed screw to cork.
The silhouette looks more expensive but we don’t change the price.
I felt a lot of good matured berries, rich body and silky tannin.
I am sure it is a very fine Pinot Noir.
The total production is around 5000 bottles.
I think the price is super reasonable!