6/20
休肝日
6/21
お料理当番。
マグロ、アボカド、長芋のタルタル
焼き野菜
鹿児島ダブルエックス ヒレ肉とリンゴのソテー 原茂ワインの夏みかんソース
ワタシ、お料理、上手。自画自賛。
1本目 ドメーヌ ペッシュ プイエ ブラン 2016 1080円
ラングドック・ミネルヴォア産の白ワイン。
自然農法のシャルドネとソーヴィニヨンのブレンドから造られた透き通ったフルーツ感がいっぱい。
この透明で混じり気のなさ。
本当に美味しいです。
1000円クラスのワインで、これ以上のクオリティーは望むことができないほど美味しいと思います。
いいぞ!
2本目 ドメーヌ ペッシュ プイエ ルージュ 2016 1080円
赤は、のブレンド。
こちらも、本当に自然な飲み口。
柔らかでふくよかなプルーン、ダークチェリー、ブラックベリーといった黒い果皮を持つ果物感があふれます。
まろやかな酸とタンニンが、とてもよく調和しています。
南フランスのワインの素晴らしさがよくわかる一本です。
Jun. 20
No Wine Day
Jun. 21
I cooked dinner.
Maguro, Avocado and Nagaimo Tartar.
Roast Vegetables
Pork and Appole Saute, Summer Orange Sauce
I think that I am a very good cook.
1st Domaine Pech Pouille Blanc 2016 1080 yen
It is made from Sauvignon Blanc and Chardonnay grown in Minervois Languedoc by natural farming.
I really love this clean style.
I felt very, very natural-beautiful fruits and acidity.
I want to say it us the best 1000 yen wine for my taste.
Tasty! Tasty!
2nd Domaine Pech Pouille Rouge 2016 1080 yen
The red is made from Carignan, Grenache, Merlot and Cinsault grown by natural farming.
The taste is truly natural, too.
I felt very elegant black berries like a prune, dark cherry or black berry.
I love this mild tannin and acidity.
I am sure the bottle shows how wonderful Languedoc wine is!