今年最初のお料理当番

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マイフェーヴァット・テンプルの深大寺にお参りし、恒例の護摩祈願を行いました。

 

 

で、今年最初のお料理当番。

前菜は、おせちの残り物。

やっぱ数の子はワインには無理。

 

 

エビ・ホタテ・アサリ・キノコとチキンのグラタン。

 

 

グラタン美味しい。

 

 

 

1本目 キンタ デ アゼヴェード ヴィーニョ ヴェルデ 2016 1500円

うーん、なんて美味しいポルトガルワインなんでしょう。

とにかく澄みきった、澄みきった味わいです。

繊細な果実味も絶妙。

軽快かつ奥行きの深いワインです。

美味しい!

 

 

2本目 テヌータ カルリーニ ピノ ネーロ 2016 2,800円

今日も飲みます、ピノノワール。

これはイタリア・マルケ州産。

1本目のヴィーニョ ヴェルデと同じく、昨年カーヴドリラックスで輸入を始めた優れもの。

とにかく赤い新鮮な果実の酸。赤いです。とっても赤いです。すごく赤いです。

この赤い酸、好みは分かれるかもですが、ワタシにはドンピシャ。

うーん、まんだむ。

 

 

 

Jan. 6

I went to my favorite temple “Jindaiji” and took a “Goma-Kigan”, which is a fire event prayer, as usual.

 

Then I cooked dinner.

 

 

Seafood, Chicken and Mushroom Gratin

 

 

Very good!

 

 

1st Quinta de Azevedo Vinho Verde 2016 1500 yen

What a tasty Portugal Wine is this!

It is a really, really clean style white wine.

I love the fine-delicate fruits taste, too.

It is a truly dainty and deep-complex Vinho Verde.

Outstandingly delicious!

 

 

2nd Tenuta Carkini Pinot Nero 2016 2800 yen

I tried to taste Pinot Noir as well.

It is made by a very small winery in Marche Italy.

We started import this fine wine last year as well as the first Portugal wine today.

I love the fine-fresh-natural-crispy red fruits acidity.

What an outstandingly red acidity is this!

Somebody may not like this red acidity but I love this one.

Delicious! Delicious!