1/6
マイフェーヴァット・テンプルの深大寺にお参りし、恒例の護摩祈願を行いました。
で、今年最初のお料理当番。
前菜は、おせちの残り物。
やっぱ数の子はワインには無理。
エビ・ホタテ・アサリ・キノコとチキンのグラタン。
グラタン美味しい。
1本目 キンタ デ アゼヴェード ヴィーニョ ヴェルデ 2016 1500円
うーん、なんて美味しいポルトガルワインなんでしょう。
とにかく澄みきった、澄みきった味わいです。
繊細な果実味も絶妙。
軽快かつ奥行きの深いワインです。
美味しい!
2本目 テヌータ カルリーニ ピノ ネーロ 2016 2,800円
今日も飲みます、ピノノワール。
これはイタリア・マルケ州産。
1本目のヴィーニョ ヴェルデと同じく、昨年カーヴドリラックスで輸入を始めた優れもの。
とにかく赤い新鮮な果実の酸。赤いです。とっても赤いです。すごく赤いです。
この赤い酸、好みは分かれるかもですが、ワタシにはドンピシャ。
うーん、まんだむ。
Jan. 6
I went to my favorite temple “Jindaiji” and took a “Goma-Kigan”, which is a fire event prayer, as usual.
Then I cooked dinner.
Seafood, Chicken and Mushroom Gratin
Very good!
1st Quinta de Azevedo Vinho Verde 2016 1500 yen
What a tasty Portugal Wine is this!
It is a really, really clean style white wine.
I love the fine-delicate fruits taste, too.
It is a truly dainty and deep-complex Vinho Verde.
Outstandingly delicious!
2nd Tenuta Carkini Pinot Nero 2016 2800 yen
I tried to taste Pinot Noir as well.
It is made by a very small winery in Marche Italy.
We started import this fine wine last year as well as the first Portugal wine today.
I love the fine-fresh-natural-crispy red fruits acidity.
What an outstandingly red acidity is this!
Somebody may not like this red acidity but I love this one.
Delicious! Delicious!