12/16
今日もお休みをいただきました。
リハビリを兼ねてお料理当番。
お料理していると余計なこと考えなくていいので、良いですね。
お刺身の盛り合わせ(メバチ、ビンチョウ、真鯛、真鯵、ホタテ)
グリーンサラダ
オージー サーロインステーキ 柚子ワインソース
オージービーフ、久しぶり。
赤ワインに柚子の皮とジャムを加えて煮詰めたソースが上出来でした。
1本目 ドメーヌ ペッシュ プイエ ブラン 2016 1,080円
やさしくエレガントなラングドックの白ワイン。
まったくストレスがなく、すいすいと飲めます。
自然な果実味とミネラル感。いいですね。美味しいですね。
おっと、ボトルに酒石がいっぱい残りました。
これ、売り先を、気をつけないとクレームきそうだなあ。
自然な造りの証拠なんですけど。。
2本目 ドメーヌ ペッシュ プイエ ルージュ 2016 1,080円
赤はカリニャン60%、グルナッシュ15%、メルロー15%、サンソー10%のブレンド。
黒いベリー系のフルーツがいっぱい。
キメの詰まった上品なタンニンは、ミネルヴォワの特徴です。
1,000円ワインとは思えぬ高いコストパフォーマンス。
よいです。とてもよいです。
Dec. 16
I took a day-off and cooked dinner.
Cooking is good for a rehab, I think.
Sashimi
Green Salad
Beef Steak with Yuzu-Wine Sauce.
Very good!
1st Domaine Pech Pouille Blanc 2016 1080 yen
What an elegant Languedoc white is this!
It’s not only very easy to drink but also very impressive.
I felt very fine fruits and comfortable minerals.
It is made from 90% Sauvignon Blanc and 10% Chardonnay.
Very good!
2nd Domaine Pech Pouille Rouge 2016 1080 yen
The red is made from 60% Carignan, 15% Grenache, 15% Merlot and 10% Cinsault grown in Minervois.
I like this charming black fruits.
Very dense fruits and elegant tannin is typical character of Minervois.
It has a very high cost performance.
Very good!