12/7
休肝日
12/8
山梨・塩山のワイナリー、KISVINのオーナー荻原康弘氏が虎ノ門店にご来店。
自ら、試飲プロモーションを実施しました。
マニアックなお客様からの質問に、丁寧にかわりやすく、やや斜めから答える荻原氏。
よくしゃべります。
プロモーション、おつかれさまでした。
閉店後、銀座FURUTOSHIで、プチワイン会。
ドメーヌアントニャックのシャルドネとピノノワール。
カーヴドリラックスが輸入するラングドック・リムー産のワインです。
同じくウチが輸入するJローアーのハイランドベンチ・ピノノワール 2013。
自分が造るワイン以外の評価には厳しい荻原氏から、なんと美味しいとお褒めの言葉を頂戴しました。
FURUTOSHIさんのお料理は、いつ食べても、何を食べても美味しいです。
これなら荻リンも大満足さ!
あと、KISVINシャルドネリザーヴ2016は、やはり別格のワインでした。
透き通った強い透明感を持ちながら、極めて濃厚な果実味と深いミネラル感。
これ、長期間の熟成をさせてみたいと思います。
それにしても、荻リンこと荻原氏はよく喋ります。
ああ、疲れた。
もちろん、ドボン!
Dec. 7
No Wine Day
Dec. 8
We received Mr. Yasuhiro OGIWARA, who is the owner & grape grower of KISVIN Winery in Enzan, Yamanashi.
He gave us a special wine tasting promotion with his own service.
He explained his wine making and grape growing to our many clients.
He spoke well, very well, very very well.
He did a very good job!
After the store closed, we went to Ginza Furutoshi and had a nice dinner.
We enjoyed fine Languedoc Chardonnay, Pinot Noir and excellent California Pinot Noir.
All of the dishes were also excellent.
Especially, KISVIN Chardonnay Reserve 2016 was very special.
I felt outstandingly clean, deep and concentrated fruits.
I also felt very elegant-complex minerals.
I want to keep it for a long time and check the mature potential.
Wen enjoyed the dinner and talked a lot, very a lot.
Thank you!
DOBON!