マルサン葡萄酒

9/8

鶴巻温泉からの帰り道、新鮮な青森産天然ヒラメ、ボタン海老などをゲット。

 

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お料理当番、手巻き寿司。

でらうま。

 

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1本目 マルサン葡萄酒 美和久保 甲州百 2016

いただきものです。マルサン葡萄酒は、勝沼で長い歴史のある葡萄園。

旧甲州街道沿いにある葡萄園は、元勝沼宿の本陣だったそうです。

うーむ、すごく由緒正しい名門ファミリーなんですね。

初めて飲みます。

勝沼・美和久保地区産の甲州100%で仕込まれています。

色は濃い目、素直な果実味。若干の渋みと苦味を後味に感じます。

うん、美味しい。

余計な味わいが一切無く、しっかりとしたボディがあります。

これで、1,500円くらいだって。

抜群のコスパですね。

 

 

 

2本目 マルサン葡萄酒 ベリーA 2016

こちらもセットでいただきもの。

勝沼産のマスカットベリーA100%で仕込まれています。

なんと、ラブラスカのニュアンスが全くありません。

チャーミングなラズベリー系の赤い酸と、フルーツ感。

アフターにもまったくイヤ味、エグ味を感じません。

これ、ブドウのよさがすごく出てますね。

すごく美味しいです。手巻き寿司にもすごく良く合います。

で、値段は1300円くらいみたい。

欲のない値付けですね。驚きました。

 

 

 

 

Sep. 8

By the way to home from Tsurumaki-Onsen, I got very fresh fishes.

Then I cooked dinner, Temaki-Sushi.

 

They were excellent.

 

 

 

1st Marusan Winery Miwakubo Koshu Hyaku 2016

It was a gift from some wine professional.

Marusan Winery is an old big family and land owner in Katsunuma Yamanashi.

I tasted this at first time.

It is made from 100% Koshu grown in Katsunuma.

I felt rich fruits as Koshu wine at first.

Then I felt a slight tannin and bitter in the after taste.

They were a good accent.

It is very natural and fruity.

Well, I was sure it is a very fine Koshu wine.

It was also very good for Temaki-Sushi.

The price is around 1,500 yen.

It is a very high cost performance.

 

 

2nd Marusan Winery Baily-A 2016

It was a gift, too.

It is made from 100% Muscat Bailey-A grown in Katsunuma.

I felt charming red berries, nice acidity, silky tannin and nice after taste.

I didn’t feel any “Labrusca” smell or flavor.

Tasty!

It was very good for Temaki-Sushi.

The price is around 1,300 yen.

It’s a big bargain, I think.