夏休み4日目、お料理当番

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夏休み4日目、お料理当番。

 

 

枝豆

 

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グリーンリーフサラダ

 

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カツオ、スルメイカ、カンパチのお刺身

 

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鹿児島地鶏の香草焼き

 

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鶏は皮がパリパリ。

 

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上出来、上出来。

 

 

 

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1本目 タケダワイナリー ブランドノワール 樽熟成 2016 2,268円

昨日、ワイナリーの売店で購入。

山形県産マスカットベリーAのプレス果汁を、フレンチオーク樽で発酵・熟成させています。

薄いロゼ色。

サンスフルではありませんが、SO2無添加のニュアンス。

自然で優しい果実味が口いっぱいに広がります。

ラブルスカ臭は皆無。

いわゆる交配種のニュアンスも全く感じません。

自然でやさしいワイン。

これ、すごく美味しい。

 

 

2本目 タケダワナリー ルージュ 樽熟成 2015 2,268円

赤もワイナリーの売店で購入しました。

山形県産のベリーAを厳しく選果し醸造後、フレンチオーク樽で熟成させています。

こちらもラブルスカ臭、キャンディー集は皆無。

ラズベリーを思わせる上品な赤い酸と果実の風味があふれます。

ピノノワールを思わせるエレガンス。

アルコール度数も11%と自然で穏やか。

いや、実にお見事。素晴らしい赤ワインですね。

 

 

 

 

Aug. 24

It was the 4th day of my summer holidays.

I cooked dinner.

 

 

Edamame

 

Green Salad

 

Sashimi

 

Roast Chicken

 

Very good!

 

 

 

1st Takeda Winery Blanc de Noir Lelevage en Fut 2016 2268 yen

I bought this at the winery yesterday.

It is made from 100% Muscat Beiley A grown in Yamagata.

It was fermented and matured in French oak cusk.

The color is light rose.

It is not a non SO2 wine but I felt some nuance of “Vin de Nature”.

I felt very natural fruits taste and flavor.

I didn’t feel any “foxy flavor”.

It was very natural, natural and natural.

SO TASTY!

 

 

2nd Takeda Winery Rouge Lelevage en Fut 2015 2268 yen

I bought this red at the winery, too.

It is made from 100% Muscat Bailey A grown in Yamagata and matured in French oak cask.

I didn’t feel any candy flavor that some of Bailey A had.

I like these very fine red berries and nice acidity.

I felt some of similar nuance to Pinot Noir.

So tasty!

It is a outstanding red wine made from Bailey A.