8/18
二日連続でお料理当番。
今日は手巻き寿司。
真鯛、真鯵、剣先イカ、活ホッキ貝、サーモン、イクラ、ミズタコ、ホタテ、バチマグロ
やっぱり手巻き寿司は美味しいです。
1本目 キザンセレクション シャルドネ 2015
ワイナリーで購入した貴重なストック。
はじめ少し還元的なニュアンス。
こりゃ、SO2をほとんど使ってない感じです。
後から厚みのあるきれいな果実味、ミネラル感。
よいワインですねえ。
熟成させてみたいワインです。
2本目 キザンセレクション メルロー プティヴェルド 2015
こちらもワイナリーの売店で購入。
おっと、キザンの赤には珍しく、初めから還元的ニュアンスがほとんどありません。
凝縮した深みのある果実味、すきとおった赤い酸。
冷涼なニュアンスがいっぱいの赤ワイン。
しっかり造られているにですが、さらっと飲めてしまう。
うーむ、美味しい。実に美味しいです。
手巻き寿司にもぴったりでした。
Aug. 18
I cooked dinner in two straight days.
It was a Temaki-Sushi.
So delicious!
1st Kizan Wine Selection Chardonnay 2015
I bought this at the winery.
It is very difficult to find.
At first, I felt some reductive nuance but it disappeared soon.
Then I felt very fine citrus, complex-elegant-rich fruits.
Also I felt very fine minerals and comfortable after taste.
It is a very good wine but I also felt too much young nuance.
I want to keep the bottle and taste after a long maturing.
2nd Kizan Wine Selection Merlot – Petit Verdot 2015
I bought this at the winery, too.
I didn’t feel any reductive taste.
At first, there were a lot of fine red berries.
I also felt silky tannin and very comfortable acidity.
It was very delicious.
It was very good for the Temaki-Sushi today.