でらうま

7/6

お料理当番。

 

IMG_0245

 

青森産天然ヒラメ、青森産真鯵、千葉産カツオ、北海道産甘エビの刺身。

 

IMG_0246

 

グリーンサラダ

 

 

サワラとブラックタイガーのソテー、白貝とハマグリのワイン蒸し、マッシュポテト添え

 

IMG_0250

 

 

今日のお刺身でらうま。

 

IMG_0252

 

 

 

1本目  ドメーヌ ペックプイエ シャルドネ 2016  1500

ラングドック・ミネルヴォア産のシャルドネのヴィンテージが2016年に切り替わりました。

新しいヴィンテージも凄く良いです。

ハツラツとしたアロマ、透き通った豊かなフルーツに心地のよい酸とミネラル感。

クセのない自然な味わい。実に綺麗な白ワインです。

今日のお刺身にぴったり、でらうま。

 

 

2本目 ドメーヌ ダルバ ミネルヴォア ルージュ 2014  1500

赤もミネルヴォアです。

ゆったりとしたヴォリューム感のある果実味、なめらかなタンニン、黒いベリー系の豊かな酸。

よいワインです。

今夜は暑いので、しっかり冷やして飲みました。

美味しいです。

今日のシーフードにも、ぴったりでした。

 

 

 

Jul. 6

 

I cooked dinner.

 

Sashimi

 

Green Salad

 

Seafood Grill

 

Delicious!

 

 

1st Domaine Pech Pouille Chardonnay 2016   1500 yen

It is made in Minervois in Languedoc.

The vintage has changed to 2016.

The new vintage is also very good.

I felt a very fresh aroma, natural-rich fruits, very fine citrus and comfortable minerals.

It is a really clean and clear white wine.

It was very good for sashimi today.

 

 

2nd Domaine d’Albas Minervois Rouge 2014   1500 yen

The red is also made in Minervois.

I felt big volume fruits, silky tannin, fine black acidity and long after taste.

It is a very fine red wine.

Because it was a hot night, I tasted this with chilly temperature.

It was so tasty, very good for the seafood today.