アントニャックおいしい

8/2

お料理当番。

 

鯵のたたきと、スルメイカのお刺身

 

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グリーンサラダ

 

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豚ヒレ肉とリンゴのソテー ブルーベリーソース

 

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リンゴは長野産の新物、もう採れるんですね。

 

 

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1本目 アントニャック クロズリー デ リイ ブラン 2014 1080円

ラングドック・リムー産の白。

研ぎ澄まされたミネラル感、飲み手に媚びない超辛口。

これ、好きです。

ワイン飲み慣れてない人には、辛いかも。

鬼殺し。

 

 

2本目 アントニャッククロズリー デ リイ ルージュ 2013 1080円

赤は、じゅくっとした赤いベリー系の果実味がいっぱい。

メルロー、カベルネ・フラン、シラーとグルナッシュのブレンド。

南仏にありながら標高の高いリムー産ワインならではの冷涼感。

美味しいですよお。

 

 

 

 

Aug. 2

I cooked dinner.

 

Sashimi

 

Green Salad

 

Porc & Apple Saute with Blueberry Sauce

 

Very good!

 

 

1st La Closerie des Lys Les Fruitieres Blanc 2014 1080 yen

It is made in Limoux, Languedoc.

I felt fine minerals a lot.

It is a very dry style white wine.

I like the style very much.

It may be too much dry for wine beginners?

 

 

2nd La Closerie des Lys Les Fruitieres Rouge 2014 1080 yen

The red has a lot of red berries.

It is made from Merlot, Cabernet Franc, Syrah and Grenache.

It’s a very cool style red wine even though made in Languedoc.

The vineyards have a cool climate because of high altitude in Limoux.