我が家のベストフード

6/19

休肝日

 

 

6/20

暑いです。毎日暑いです。

まだ6月です。先が本当に思いやられます。

 

 

今日の料理

枝豆

 

 

今年の枝豆は、全般に粒が小さいように思います。

これも異常気候のせいでしょうか?

 

地中海風チラシ寿司

 

 

美味しいです。

 

 

地中海風チラシ寿司は、これからの季節の我が家のベストフードですね。

 

 

本日のワイン

 

 

ベル・デュ・スッド シャルドネ 2022

地中海風チラシ寿司には、地中海沿岸のワインを合わせます。

このシャルドネは、地中海の海にほど近いブドウ畑で収穫したシャルドネで仕込まれています。

手持ちのヴィンテージが2022年と2023年の二つあるのですが、この2022年は新鮮な果実味を残しながらも、ふくよかなコクと旨味がいっぱいです。

今日のお寿司に大変良く合いました。

実は、ベル・デュ・スッドのラベル不良のワインをいっぱい買ったので、いまセラーに入りきれず、あふれています。

早く飲まなくちゃ。

 

 

 

Jun. 19

No Wine Day

 

 

Jun. 20

It’s hot. It’s hot every day.

It’s only June. I really care about the future.

 

 

Today’s Dish

Edamame

 

This year’s edamame seems to have small grains in general.

Is this also due to the extreme climate?

 

Mediterranean-style Chirashi Sushi

 

It’s delicious.

Mediterranean-style sushi is the best food in my house in the coming season.

 

 

Wine of the Day

Belles du Sud Chardonnay 2022

Mediterranean-style Chirashi Sushi is paired with wines from the Mediterranean coast.

This Chardonnay is made with Chardonnay harvested from vineyards close to the waters of the Mediterranean.

I have two vintages, 2022 and 2023, and this 2022 is full of plump richness and rich body while retaining fresh fruits.

It went very well with today’s sushi.

In fact, I bought a lot of Belle du Sud wines with bad labels, so I can’t fit them in the cellar right now, and it’s overflowing.

I need to drink it quickly.