10/28
朝から何かとあって、忙しい1日でした。
料理は手抜きをしました。
カツオの刺身
ゴーヤとツナのサラダ
鰻ご飯
鰻ご飯は、前に作って冷凍して置いたもの。
しっかりと蒸し直したら、美味しく頂けました。
今日のワイン
タケダワイナリー ブラン 2023 1,980円
昨日に続いて山形県のワインです。
デラウェアとマスカット・ベーリーAのブレンドです。
ブランとネーミングされていますが、ベリーAから来る色合いが結構出ていて、これはロゼワインに見えますね。
始め、味わいはとてもドライ。
あとから、香ばしい果実味の風味があらわれます。
しっかりとしたミネラル感もあって、飲み心地は抜群です。
ラブルスカ系の強いブドウの風味は全く感じません。
ワインとしての完成度、とても高いと思います。
鰻ご飯にもよく合いました。
Oct. 28
It was a busy day with something going on in the morning.
I cut corners in cooking.
Bonito
Goya and Tuna Salad
Unagi Rice
Eel rice was what I made before, frozen, and placed.
When I re-steamed it thoroughly, it was delicious.
Today’s Wine
Takeda Winery Blanc 2023 1980 yen
Continuing from yesterday, it is a wine from Yamagata Prefecture.
It is a blend of Delaware and Muscat Bailey-A.
It’s called Blanc, but it has quite a bit of color coming from Berry-A, which looks like a rose wine.
At first, the taste is very dry.
Later, a savory fruits flavor appears.
It also has a firm minerality, and it is very comfortable to drink.
I don’t feel the strong grape flavor of the Labrusca variety at all.
I think the degree of perfection as a wine is very high.
It also went well with eel rice, today.