8/3
ついつい遅くまでオリンピック中継を見てしまいます。
寝不足です。
今日の料理
枝豆
ホタテのカルパッチョ
プチトマトとモッツァレラのサラダ
やきとり
あとは、昨日の残り物をいただきました。
1本目 パンゴリン ソーヴィニョン・ブラン 2023 1,200円
この南アフリカのソーヴィニヨン・ブランが最近のお気に入り。
スカッと爽やかな果実味と、キレのあるミネラル感。
ああ、美味しい。
2本目 ジューステンベルグ ベーカーマット 2017 2,500円
南アフリカ・パールの名門ワイナリー “ジューステンベルグ” の上級キュヴェです。
ワイナリーのオーナーのティレル・マイバーグは、パンゴリンのワインメーカーでもあります。
自家葡萄園の単一畑で有機栽培したシラー43%、カベルネ・ソーヴィニヨン37%、ムールヴェドル20%で仕込まれています。
野生酵母で自然発酵後、18か月の樽熟成を経ています。
うーむ、とても高級なワインの味がしますね。
優雅に広がる果実味と、まったく継ぎ目を感じさせないしなやかなタンニン。
優しく高貴で深みのある味わいが見事です。
やっぱ、ティレルは、凄い、天才だ。
Aug. 3
I end up watching the Olympics until late.
Lack of sleep.
Today’s Dish
Edamame
Scallops Carpaccio
Cherry Tomato and Mozzarella Salad
Yakitori
After that, I ate the leftovers.
1st Pangolin Sauvignon Blanc 2023 1,200 yen
This South African Sauvignon Blanc is my recent favorite.
I felt crisp and refreshing fruits flavor and sharp minerality.
Tasty!
2nd Joostenberg Bakermat 2017 2,500 yen
It is a high-class cuvee from the prestigious South African Paarl winery “Joostenberg”.
The owner of the winery, Tyrrell Meiberg, is also a winemaker of Pangolin.
It is made from 43% Syrah, 37% Cabernet Sauvignon and 20% Mourvédre, organically grown in a single vineyard in the astate vineyard.
After natural fermentation with wild yeast, it undergoes 18 months of barrel aging.
Hmmm, it tastes like a very expensive wine.
I felt graceful fruit flavors and supple tannins that do not feel seams at all.
The gentle, noble and deep taste is superb.
After all, Tyrrell is a genius.