7/18
休肝日
7/19
今日はワイン仲間のジャーナリスト、蜂須賀紀子さんがサポートするワインイベントを二つご案内します。
1、7月29日(月)開催、早稲田大学の日本ワイン・シンポジウム。
ココファームの池上さんとヴィラデストの玉村さんが登壇します。
詳細とお申し込みは、こちらから。
2、10月7日、ワイン評論家のJames Sucklingが主催するテイスティングイベント「Great Wines of the World 東京2024」
グランドハイアット東京にて開催されます。
業界関係者のみを対象としたイベントです。
ご興味のある方は、こちらのニュースレターに登録をしてください。(無料)
後ほど、イベントのご案内が届くそうです。
参加ワイナリーのリストです。
今日の料理。
枝豆
冷や奴
カツオのたたき風カルパッチョ
生ハム、キウイ、オクラ、ブロッコリーのサラダ
牛ひき肉のステーキ
なんだか急に冷や奴が食べたくなりました。
ワインにも合いますね。
1本目 トルチュ・アン・クリーク ソーヴィニヨン・ブラン 2022 1,230円
南フランスの厚みのある果実味と、ソーヴィニヨンならではの爽やかさを併せ持つ白ワイン。
これ、地味目ですが、とっても美味しいです。
2本目 ヴィノーブル・クラマン ルージュ 2020 1,150円
フランス南西地区トゥールーズ産の赤ワイン。
珍しい産地のワインですが、実はとっても美味しいです。
しっかりとした果実味となめらかな口当たりが特徴です。
メルロー50% 、シラー50% のブレンド。
HVEレベル3認定をもつ、サステイナブル・ワインです。
Jul.18
No Wine Day
Jul. 19
Today, we would like to introduce two wine events supported by fellow wine journalist, Ms. Noriko Hachisuka.
- Japan Wine Symposium held at Waseda University on Monday, July 29.
Ms. Ikegami of Coco Farm and Mr. Tamamura of Villa d’Est will take the stage.
For more information and to apply, click here.
- On October 7, wine critic James Suckling hosted the tasting event “Great Wines of the World Tokyo 2024”
It will be held at the Grand Hyatt Tokyo.
This event is open to industry professionals only.
If you are interested, please sign up for our newsletter here. (Free)
You will receive information about the event later.
Here is a list of participating wineries.
Today’s dish.
Edamame
Hiya-Yakko
Seared Bonito-Style Carpaccio
Prosciutto, Kiwi, Okra and Broccoli Salad
Steak with Ground Beef
Suddenly, I wanted to eat a Hiya-Yakko.
It also goes well with wine.
1st Tortues en Crique Sauvignon Blanc 2022 1,230 yen
It is a white wine that combines the thick fruit flavor of the south of France with the freshness unique to Sauvignon.
This is plain, but very tasty.
2nd Vignoble Clamens Rouge 2020 1,150 yen
It is a red wine from Toulouse, in the southwest region of France.
It is a wine from a rare region, but it is actually very tasty.
It is characterized by a firm fruit flavor and a smooth mouthfeel.
The blend is 50% Merlot and 50% Syrah.
It is a sustainable wine with HVE Level 3 certification.