5/8
今日の料理。
カツオのタタキ風カルパッチョ
季節の野菜の冷製マリネ
真鯛のアクアパッツァ
今日はお手軽に真鯛の切り身でアクアパッツァを作りました。
アサリは煮込むと身が小さくなってしまうので、別々に調理。
アサリのスープを使って真鯛を煮込みます。
最後に混ざ合わせて出来上がり。
アクアパッツァ、美味しいです。
1本目 マルキドボーラン シャルドネ 2022 1,050円
今日も我が家の定番ハウスワイン。
ワインの価格高騰が続く中、1,000円クラスのシャルドネでこの値段は貴重です。
インポーターとしては、全く利益が出ず、大変厳しいのですが。
2本目 マルキドボーラン カベルネ・ソーヴィニヨン 2022 1,050円
このカベルネも貴重です。
やたら濃くて、ぼったりとしたカベルネの対極をいく冷涼、繊細、エレガンス。
いつもながらとても美味しく、満足度の高い一本です。
May 8
Today’s dishes.
Tataki-style Bonito Carpaccio
Cold Marinated Seasonal Vegetables
Madai Aqua Pazza
Today I made aqua pazza with Madai fillet.
Clams become smaller when stewed, so cook them separately.
Use clam broth to stew Madai.
Finally, mix and voila.
It’s delicious.
1st Marquis de Beau Rond Chardonnay 2022 1,050 yen
Today, it is a standard wine in my house, as well.
As the price of wine continues to soar, this price is precious for a 1,000 yen class Chardonnay.
As an importer, I don’t make a profit at all, and it’s very tough.
2nd Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon 2022 1,050 yen
This Cabernet is also priceless.
Cool, delicate, and elegance that is the opposite of the dark, rip-off Cabernet.
As always, it is very tasty and very satisfying.