北海道産の赤身肉

3/24

寒い日が続きます。

桜の開花も遅れているみたいですね。

 

今日の夕食は焼肉にしました。

 

 

薄くスライスした北海道産の赤身肉。

 

 

厚くカットした脂ののった肉よりも、我が家の好みはこっちです。

 

 

 

1本目 マルキドボーラン ロゼ 2022  1,050円

復活なったマルキドボーランのロゼワイン。

これ抜群に美味しいです。

透明感のある果実味、きれいに伸びる酸と心地の良いミネラル感。

以前と変わらず、あんまり売れていませんが、これは抜群に美味しいロゼです。

 

 

2本目 アル・エ・ディレ メルロー 2018  1,650円

焼肉にあわせて、しっかりとした赤ワインが飲みたくなり、このヴェネト産のメルローを選びました。

きめ細やかで密度の高い果実の風味、しなやかなタンニン、余韻の長いアフターティスト。

しっかりとしながら、エレガントで冷涼感のある味わい。

アル・エ・ディレは美味しいです。

 

 

 

Mar. 24

Cold weather continues.

It seems that the flowering of the cherry blossoms has also been delayed.

 

Today’s dinner was Yakiniku.

 

Thinly sliced red beef meat from Hokkaido.

I prefer this sliced red meat than thickly cut fatty meat.

 

 

1st Marquis de Beau Rond Rose 2022 1,050 yen

The revived Marquis de Beau Rond rose wine.

This is exceptionally delicious.

I felt transparent fruit flavor, neatly stretched acid and pleasant minerality.

As before, it doesn’t sell very well, but this is an exceptionally delicious rose.

 

 

2nd al & dile Merlot 2018 1,650 yen

I wanted to drink a solid red wine to go with the grilled meat, so I chose this Merlot from Veneto.

I felt fine- dense fruit flavors, supple tannins, and a long-lasting aftertaste.

It has a firm, yet elegant and cool taste.

al & dile is delicious.