久しぶりの手巻き寿司

3/10

今日の夕食は手巻き寿司。

 

本マグロ、天然ブリ、メジナ、スズキ、ヤリイカ、ホタテ、真鯵、ホタルイカ、ツナマヨ、きゅうり

 

 

久しぶりの手巻き寿司でしたが、やっぱり美味しいですね。

 

 

1本目 チェイス・ザ・グレープ フィールド ブレンド 2021  2,800円

山梨県甲府市で、混植栽培している甲州とマスカット・ベーリーAに、勝沼産のシャルドネを少量ブレンドしています。

リリース直後に比べて、ボディと酸がしっかりしてきました。

どうやら、ブドウに力があったようですね。

 

 

2本目 チェイス・ザ・グレープ チルレッド 2022  2,800円

勝沼産マスカット・ベーリーA主体、山梨・万力産のメルローと、少量の白ブドウをブレンドした赤ワイン。

野生酵母で発酵後、樽熟成を経て、無清澄・無濾過でボトリングしています。

はじめ、僅かな還元臭。還元臭が消えると優しい果実の風味が口いっぱいに広がりました。

自然派っぽい感じの日本ワイン。

ワタシは美味しいと思います。

 

 

 

Mar. 10

Today’s dinner was Temaki-Sushi.

 

Hon-Maguro, Wild Yellowtail, Mejina, Suzuki, Squid, Scallops, Ma-Aji, Hotaru-Ika, Tuna mayo, Cucumber

 

It’s been a long time since I’ve had Temaki-Sushi.

It’s very delicious.

 

 

1st Chase the Grape Field Blend 2021 2,800 yen

It is made from Koshu and Muscat Bailey-A, which were cultivated in mixed planting in Kofu, Yamanashi with a small amount of Chardonnay from Katsunuma.

Compared to immediately after release, the body and acid have become firmer.

Apparently, the grapes had power.

 

 

2nd Chase the Grape Chill Red 2022 2,800 yen

It is a red wine made from mainly Muscat Bailey-A from Katsunuma, Merlot from Manriki, and a small amount of some white grapes.

They were fermented with wild yeast and aged is casks.

Then they were bottled with non-clarification and un-filtering.

At first, I felt a slight reduction odor.

When the reducing odor disappeared, the gentle fruit flavor spread throughout my mouth.

The style is like a “Bio” Japan Wine, I think.

I think it’s delicious.