晴れて、シャバへ復帰です

2/24

新型コロナの発症日を“ゼロ日” として、今日で発症から6日目です。

厚生労働省の指針によれば、今日から普通の生活に戻って良いらしい。

 

 

で、やっと抗原検査も陰性となりました。

晴れて、シャバへ復帰です。

 

 

部屋の掃除、後片付けをしていたら、あっという間に夕方。

 

今日はスキヤキにします。念のため、直前加熱なら、安心ですし。

 

 

上等な山形牛をゲット。

 

前菜は、ホタルイカとイチゴのマリネです。

イチゴの甘みと酸と、ホタルイカの塩味って、相性良いです。

 

 

 

今日のワイン。

 

 

濱田ヴィンヤード シャルドネ 2020  6,000円

新型コロナからの社会復帰のお祝いに、上等なワインを抜きました。

北海道・三笠産の優れものです。

三笠のテロワールが良く反映された厚みのある果実味、樽発酵由来の香ばしさ、奥行きのある酸と、野生酵母ならではの複雑さとミネラル感。

やっぱし、これ、超ど級に素晴らしいシャルドネです。

本当に美味しくて、涙が出そうになりました。

 

 

 

Feb. 24

The onset date of the Covid-19 is “day zero”, and today is the sixth day since the onset of the disease.

According to the guidelines of the Ministry of Health, Labor and Welfare, it seems that I can return to normal life from today.

 

Finally, the antigen test was negative.

It’s so nice and I’m back to “Shaba”.

 

When I was cleaning the room and cleaning up, it was evening in the blink of an eye.

 

Today I’m going to cook Sukiyaki.

Just in case, if it is heated just before, it is safe.

 

Get a delicious looking cut off of Yamagata beef.

 

The appetizer is marinated firefly squid and strawberries.

The sweetness and acidity of strawberries and the saltiness of firefly squid go well together.

 

 

Today’s wine.

Hamada Vineyard Chardonnay 2020 6,000 yen

To celebrate my return to society from the Covid-19, I opened a fine wine.

It is an excellent product from Mikasa, Hokkaido.

I felt the thick fruit flavor that reflects Mikasa’s terroir, the aroma derived from barrel fermentation, the depth of acidity, and the complexity and minerality unique to wild yeast.

After all, this is a super-class Chardonnay.

It was so delicious that I almost cried.