普通の料理を普通に作れるって

2/25

とても寒い一日。

新型コロナからの復帰、2日目。

今日は、普通の定番料理を、普通に作ります。

 

 

真鯛のカルパッチョ

 

 

イチゴ、生ハム、アヴォカド、ブロッコリーのサラダ

 

 

タラコスパゲティ

 

 

やきとり

 

 

普通の料理を普通に作れるって、素晴らしい事だったんですね。

感激です!

 

 

1本目 エステザルグ オーガニック コートデュローヌ ブラン 2022  1,580円

今日の気分に合わせて選んだのは、亜硫酸無添加、野生酵母発酵の自然派ワイン。

厚みのある芳醇な果実味が印象的。

アルコール度数は高めですが、生理食塩水を思わせる柔らかな口当たりとミネラル感。

どこまでもピュアで優しい味わいです。

有機栽培のグルナッシュブラン70%、クレレット10%、ブールブラン10%、ヴィオニエ10%のブレンド。

無濾過、無清澄でボトリングしています。

 

 

2本目 エステザルグ オーガニック コートデュローヌ ルージュ 2022  1,580円

赤も、有機栽培、亜硫酸無添加、野生酵母発酵、無濾過、無清澄の自然派ワイン。。

ブドウ品種は、グルナッシュ、シラー、サンソーのブレンド。

甘い凝縮した果実の風味、きれいな酸と、まろやかな渋み。

このエステザルグ醸造所の自然派ワインも、輸入を開始して24年目に入りました。

時がたつのは早いものです。

 

 

 

Feb. 25

It was a very cold day.

It was the second day of the return from Covid-19.

Today, I’m going to make ordinary dishes, just normal ones.

 

Madai Carpaccio

 

Strawberry, Prosciutto, Avocado and Broccoli Salad

 

Tarraco Spaghetti

 

Yakitori

 

It was wonderful to be able to cook ordinary food normally.

I’m impressed!

 

 

1st Estezargues Organic Cote du Rhone Blanc 2022 1,580 yen

According to today’s mood, I chose a natural wine with no sulfite added and wild yeast fermentation.

I was impressed in the very concentrated-charming fruits.

Although the alcohol content is high, it has a soft mouthfeel and minerality reminiscent of saline.

I was impressed in this very pure and gentle taste.

It is made from organically grown 70% Grenache Blanc, 10% Clairette, 10% Bourboulenc and 10% Viognier.

It is unfiltered, unclarified and bottled.

 

 

2nd Estezargues Organic Cote du Rhone Rouge 2022 1,580 yen

This red is also BIO.

The all grapes are grown by organic cultivation.

It is made by no sulfur additives and wild yeast fermentation.

The grape variety is a blend of Grenache, Syrah and Cinsault.

I felt sweet condensed fruit flavor, clean acidity, and mellow astringency.

The natural wines of the Estezargues are now in their 24th year of importation.

Time flies.