隔離生活は4日目

2/21

新型コロナの隔離生活は4日目になりました。

 

人間、だんだんと慣れてくるものですね。

なんだか、キャンプ生活をしているみたいです。

トイレと、最低限のキッチンへの立ち寄り以外は、一歩も部屋の外には出ていません。

思いのほか仕事がはかどり、いつかやらねば、と懸案だった書棚の整理も出来ました。

 

 

 

今日も夕食はUber Eats、近くの回転寿司「魚屋路」から、握り寿司とおつまみセットを届けてもらいました。

本当は、“シャリ小” がいいのですが、贅沢を言ってる場合ではありませんね。

 

 

ワインは、部屋のセラーにあった「神戸レゼルバ シャルドネ 無濾過 2020年」を部屋のベランダで冷やしていただきました。

ピュアでトロリとした果実味に、きれいに伸びる酸、心地良いミネラル感。

 

寿司にはやっぱりワインが良く合います。

 

 

夕食後は、Amazon Prime で映画をみました。

仕事部屋にはテレビがないので、もう4日間一度もテレビは見ていません。

 

 

Feb. 21

It was the fourth day of quarantine life by Covid-19.

 

Humans, you get used to it gradually.

It’s like living in a camp.

Except for a visit to the toilet and the minimum amount of stops in the kitchen, I haven’t stepped out of the room.

The work went better than I expected, and I was able to organize the bookshelves that I had been thinking about someday.

 

 

Today, I had dinner delivered by Uber Eats, Nigiri-Sushi and a snack set from the nearby conveyor belt sushi “Totoyamichi”.

Actually, “Rice-small” is good, but it’s not a case of luxury.

 

 

For the wine, I had “Kobe Reserva Chardonnay 2020” in the cellar of the room chilled on the deck of the room.

I felt pure and smooth fruitiness, beautifully stretched acid, and pleasant minerality.

 

 

After all, wine goes well with sushi.

 

 

After dinner, I watched a movie on Amazon Prime.

I don’t have a TV in my work room, so I haven’t watched a TV in four days.