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今日のお料理は水炊き鍋。
二羽の鶏ガラを6時間煮詰めてスープを取りました。
水炊き鍋は美味しいです。
1本目 シャトークラマン ロゼ 2020 1,600円
フランス南西地区の都市、トゥールーズ近郊に位置するAOCフロントン産のロゼワイン。
この地域だけで栽培される地ブドウ品種ネグレット種とシラー、カベルネフランのブレンドです。
淡いピンクの色合い。赤いベリー系の果実味に、きれいに伸びる柑橘系の酸。
ピュアで自然な味わいがとても印象的。
HVE(オート・ヴァリュー・アンヴィロンメンテーユ)のレベル3認証を取得しているサステイナブルワインです。
今日の2本目は日本酒、宮城の一ノ蔵・大和伝です。
イラストレーター “なかがわみさこ” さんがデザインした特別ラベル。
これお気に入りです。
端麗辛口の味わいのなかに、米の旨味とコクがしっかりとつまった良いお酒。
水炊き鍋にもぴったりでした。
このラベルの原画、我が家にあります。
Jan. 25
Today’s cooking was a “Mizutaki-Nabe”.
I boiled down two chicken bones for 6 hours and took the soup.
Mizutaki-Nabe is delicious.
1st Chateau Clamens Rose 2020 1,600 yen
This rose wine is made in AOC Fronton, located near Toulouse, a city in the South-West region of France.
It is a blend of Negrette, a local grape variety grown only in this region, Syrah and Cabernet Franc.
The color is pale pink hue.
I felt red berry fruit flavor with citrus acid that stretches beautifully.
The style is really pure and natural.
It is a sustainable wine that has HVE Level 3 certification.
Today’s second bottle is sake, Ichinokura Yamatoden made in Miyagi.
A special label designed by illustrator “Misako Nakagawa”.
This is my favorite.
It is a good sake with a clean and dry taste and richness of rice nuance.
It was also perfect for the Mizutaki-Nabe today.
The original drawing of this label is in my house.