ジュースを絞りました

12/24

クリスマスイブですね。

 

先日収穫した庭のカベルネですが、冷蔵庫に放置していたのを思い出しジュースを絞ることにしました。

 

 

梗を取り除き、ジューサーで絞って、水切りネットで漉しました。

 

 

 

濃厚であまーい!

グラス一杯しかとれませんでしたが、もしワインにしたら良いワインになりそうです。

グラス一杯じゃ、ワインになりませんね。

 

 

今夜は外食の予定でしたがアクシデントが発生し、家でスキヤキに変更。

北海道産の黒毛和牛、切り落としですが、とても美味しかったです。

 

 

生牡蠣と相模湾でとれたホウボウのお刺身も。

 

 

 

 

 

1本目 オリオル・ロッセール キュヴェ エスペシアル NV  1,500円

クリスマスイブなので、1本目はお約束のスパークリングワイン。

シャンパーニュではなく、あえてオリオル・ロッセール。

リラックスワイン売上ナンバーワンの、手造り系のスペインのカーヴァ。

きめ細やかな上品な泡、透明感のあるきれいな酸、抜群のミネラル感。

やっぱりオリオル・ロッセールは特別なスパークリングワインです。

 

 

2本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ブラン 2022  1,580円

我が家のスキヤキで、すっかり定番となったこのビオワイン。

濃厚で厚みのある果実味が、甘め味付けのウチのスキヤキにぴたっとはまります。

これは美味しい!

 

 

メリークリスマス!

 

 

Dec. 24

It’s Christmas Eve.

 

 

I harvested Cabernet from the garden the other day, but I remembered that I had left it in the refrigerator and decided to squeeze the juice.

I removed the stems, squeezed them with a juicer, and strained them with a draining net.

 

 

Rich and delicious!

I could only get one glass, but if I made it into wine, it would be a good wine.

Well, a glass is not enough to make wine.

 

 

I was planning to eat out tonight, but an accident occurred and I changed to Sukiyaki at home.

Japanese black beef from Hokkaido, cut off, but it was very delicious.

 

 

There are also raw oysters and gourd sashimi caught in Sagami Bay.

 

 

1st Oriol Rossell Cuvee Especial NV 1,500 yen

It’s Christmas Eve, so the first bottle is the promised sparkling wine.

Not Champagne, but Oriol Rossell.

It is the best seller Relax Wine, which is a handmade Spanish Cava.

I felt fine-grained and elegant foam, clear and clean acid, outstanding minerality.

After all, Oriol Rosser is a special sparkling wine.

 

 

2nd Estezargues Organic Cotes du Rhone Blanc 2022 1,580 yen

This BIO wine has become a staple in my Sukiyaki.

The rich and thick fruit flavor fits perfectly with the sweetly seasoned Sukiyaki in my home.

This is delicious!

 

 

 

Merry Christmas!