NHK”あさいち”のレシピ

12/18

休肝日

 

 

12/19

今日のお料理。

 

真鯛のらっきょうカルパッチョ

 

 

ブロッコリー、プチトマト、生ハムのサラダ

 

 

焼き鳥

 

 

鮭とキノコのクリーム煮

 

 

らっきょうのカルパッチョは、今朝NHKのあさいちで放送していたレシピです。

え?らっきょう?と思いましたが、これが抜群に美味しい。シャキシャキしたフルーツ感があふれて、白ワインにもぴったりでした。

 

 

そうそう、今日のメインの鮭とキノコのクリーム煮もあさいちレシピでした。

 

 

1本目 アンコーラ ガルガネーガ 2021  1,000円

イタリア・ヴェネト産の白ワイン。

特徴がないのが特徴のようなシンプルな味わい。

でも、この邪魔な味のないピュアでクリーンなスタイルは、まさにワタシ好みのデイリーワイン。

ワインのヘビーユーザーが、ガブガブ飲みたいと思うワインだと思います。

 

 

2本目 アンコーラ  モンテプルチアーノ ダブルッツォ 2021  1,000円

イタリア・アブルッツォ産の赤ワイン。

野生酵母で仕込まれた優しい口当たり。

カシスやプルーンを思わせるベリー系のフルーツ感がいっぱいです。

アフターテイストの心地良さが抜群。

アンコーラは、美味しいです。

 

 

Dec. 18

No Wine Day

 

 

Dc. 19

Today’s dishes.

 

Madai & Rakkyo, which is a pickled shallot, Carpaccio

 

Broccoli, Cherry Tomatoes and Prosciutto Salad

 

Yakitori

 

Creamed Calmon and Mushrooms

 

 

Rakkyo Carpaccio is a recipe that was broadcast on NHK’s Asaichi this morning.

What? Rakkyo? I thought, but this is outstandingly delicious.

It was full of crunchy fruitiness and was perfect for white wine.

 

Oh yes, today’s main salmon and mushroom stewed in cream was also an Asaichi recipe.

 

1st Ancola Garganega 2021 1,000 yen

It is a white wine from Veneto, Italy.

It has a simple taste that seems to be characterized by its lack of characteristics.

However, this pure and clean style without the intrusive taste is exactly the daily wine I like.

I think it’s a wine that heavy wine users will want to drink.

 

 

2nd Ancora Montepulciano d’Abruzzo 2021 1,000 yen

It is a red wine from Abruzzo, Italy.

I felt a gentle mouthfeel prepared with wild yeast.

It has full of berry fruit flavors reminiscent of blackcurrants and prunes.

The comfort of the aftertaste is outstanding.

Ancola is very delicious.