11/23
今日は焼肉です。
青森産の黒毛和牛の切り落とし。
焼肉用のカットではありませんが、柔らかくてとても美味しかったです。
薄切り肉の焼肉もいいですね。
本日のワイン
エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ 2022 1,580円
焼肉ですが白ワインにしました。
フランス コート・デュ・ローヌ産の自然派ワイン。
無農薬で栽培したグルナッシュブラン70%、クレレット10%、ブールブラン10%、ヴィオニエ10%を野生酵母で醸造しています。
厚みのある芳醇な果実味と抜群のミネラル感。どこまでも自然で澄み切った味わい。
飲みごたえと、サラリとした口あたりの両方を持ち合わせたワインです。
焼肉にもぴったりでした。
あと今日は頂きものの純米大吟醸酒を飲みました。
ありがとうございます。
Nov. 23
I had a Yakiniku dinner today.
I got a cut off Wagyu black beef from Aomori.
It wasn’t cut for Yakiniku, but it was tender and very tasty.
Thinly sliced yakiniku was also good.
Wine of theToday
Estezargues Organic Cotes du Rhone 2022 1,580 yen
It’s grilled meat, but I chose a white wine.
It is a BIO wine from the Cotes du Rhone, France.
It is made from 70% Grenache Blanc, 10% Clairette, 10% Bourboulenc and 10% Viognier grown without pesticides and fermented by wild yeast.
I felt thick, mellow fruit flavor and outstanding minerality.
The taste is natural and clear.
It is a wine that has both a pleasant drink and a smooth mouthfeel.
It was also perfect for yakiniku.
Also, today I drank Junmai Daiginjo sake.
Thank you.