11/12
いきなりの寒波襲来。
寒い。夏から冬に一気飛びですね。
今日のお料理
真鯛のカルパッチョ ラフランスのトッピング
ブロッコリー、トマト、生ハム、チキンのサラダ
秋鮭とキノコのクリームパスタ
美味しく出来ました。
今日のワイン
マルキドボーラン ロゼ 2022 980円
新入荷、復刻版のマルキドボーランのロゼ。
南フランス産のグラナッシュ、シラー、メルローのブレンドです。
ふわっとした優しく愛くるしいフルーツ感。
イチゴを思わせる甘酸っぱい酸と心地の良いミネラル感。
このロゼ、以前にも増して本当に美味しいです。
秋鮭の色に合わせて、このロゼを選びましたが
大正解でした。
今日はあと、純米吟醸酒を少々頂きました。
Dec. 12
A sudden cold wave hit.
Cold! It’s a leap from summer to winter.
Today’s Dish
Madai Carpaccio with La France topping
Broccoli, Tomato, Prosciutto and Chicken salad
Autumn Salmon and Mushroom Cream Pasta
It turned out deliciously.
Today’s Wine
Marquis de Bolan Rose 2022 980 yen
New arrival, It is a reprint edition of Marquis de Bolan’s rose.
It is a blend of Grenache, Syrah and Merlot grown in the South of France.
I felt fluffy, gentle and lovely fruitiness.
I also felt sweet and sour acid reminiscent of strawberries and a pleasant minerality.
This rose is really better than ever.
I chose this rose to match the color of the autumn salmon
It was a great answer.
Today, I also had a little Junmai Ginjo sake.