二番果が完熟したようです

10/24

休肝日

 

 

10/25

庭のカベルネの二番果が完熟したようです。

 

 

 

一番果は完全に干からびました。

 

 

ほったらかしにしていたのに、数えたら6房も実っていました。

 

 

これは、自然派ですね。

 

 

今日のお料理。

天然真鯛のカルパッチョ

 

 

カリカリベーコンとミニトマト、オクラのサラダ

 

 

鹿児島産黒豚のヒレ肉とリンゴのソテー

 

 

豚肉とリンゴってホントに良く合いますね。

 

 

 

1本目 楠ワイナリー デラウエア オレンジ 2021  1,991円

楠さん、デラウエアのオレンジワインなんて造ってたんですね。

で、これ、すごく美味しい。

ブドウの甘い香り、豊かな果実味、ブドウ果皮由来の渋みがアクセント。

甘い香りとフルーティーなワインですが、味わいはしっかり辛口。

さすが、楠ワイナリー。

今日の真鯛のカルパッチョにも、とても良く合いました。

 

 

2本目 原茂ワイン ハラモ ルージュ 2021  1,595円

原茂ワイン、久しぶりに飲みます。

山梨県産のブラッククイーン56%、メルロ25%、ヤマソーヴィニヨン12%のブレンド。

赤い新鮮な果実味、心地の良い酸と渋み、さらりとした口あたり。

ピュアでエレガントな味わいと、山梨産の赤ならではの素朴な感じが絶妙のバランスを醸し出しています。

さすが、原茂ワイン。

今日のヒレ肉とリンゴのソテーに、ぴったりでした。

 

 

 

Oct. 24

No Wine Day

 

 

Oct. 25

It seems that the second clusters of my garden Cabernet are fully ripe.

 

The first clusters were completely dried.

 

I had left the vine alone, but when I counted, there were 6 bunches of clusters.

This is real organic, isn’t it?

 

Today’s dish.

 

Madai Carpaccio

 

Crunchy Bacon with Cherry Tomatoes and Okura salad

 

Sautéed Kagoshima Black Pork Tenderloin and Apple

 

Pork and apples go really well together.

 

 

1st Kusunoki Winery Delaware Orange 2021  1,991 yen

Mr. Kusunoki, you made orange wine from Delaware.

And this is very delicious.

I felt the sweet aroma of grapes, rich fruits flavor, and nice tannin from grape peel.

It is a fruity wine with a sweet aroma, but the taste is dry and dry.

As expected, Kusunoki Winery.

It also went very well with today’s red sea bream carpaccio.

 

 

2nd Haramo Wine Haramo Rouge 2021 1,595 yen

I tasted Haramo wine at the first time in a long time.

It is a blend of 56% Black Queen, 25% Merlot, and 12% Yama-Sauvignon from Yamanashi Prefecture.

I felt red fresh fruits, pleasant acid and tannin and smooth mouthfeel.

The pure and elegant taste and the rustic feeling unique to red from Yamanashi created an exquisite balance.

As expected, Haramo Wine.

It was perfect for today’s sautéed fillet and apple.