新百合ヶ丘の「さとう」でお寿司

10/5

今日の夕食は久しぶりに、新百合ヶ丘の「さとう」でお寿司です。

 

 

いつもながら、ここのお刺身は別格。

 

 

この美味しさ、鮮度だけではなく、なにか秘訣がありそうです。

 

 

焼き物は秋鮭のハラミにしました。

すごく美味しいです。

 

 

ワインは、北海道・三笠の濱田ヴィンヤードのバッカスを持ち込みました。

 

 

やさしい、ふわっとした果実の風味と、上品な酸、心地良いミネラル感がお寿司にピッタリ。

 

 

いや、やっぱ、寿司とワインって最高のペアリングですね。

ああ、美味しかった。

 

 

 

Oct. 5

Today’s dinner was sushi at “Sato” in Shin-Yurigaoka for the first time in a while.

 

As always, the sashimi here is exceptional.

 

In addition to this deliciousness and freshness, there seems to be some secret.

 

The grilled dish was made into Autumn Salmon Harami.

 

It was very delicious.

 

For wine, I brought Bacchus made by Hamada Vineyard in Mikasa, Hokkaido.

 

I felt the gentle, fluffy fruits flavor, elegant acid, and pleasant minerality.

This white wine is perfect for sushi.

 

No, after all, sushi and wine are the best pairing.

 

Oh, it was delicious.