郡山でワイン講習会

9/18

休肝日

 

 

9/19

今日は郡山で、ワイン講習会を担当します。

 

 

東京駅で買う駅弁は、深川めしに決めています。

 

 

ヨークベニマル本部で、ワイン売場担当のマネージャーの皆さんにお話をします。

 

 

今年5回目のセミナーのテーマは、「ワインの劣化と添加物」です。

 

 

少し難しいテーマでしたが、皆さん熱心に受講してくださいました。

 

 

酸化したワインと健全なワインの比較試飲や、長期熟成したワインの試飲も行いました。

 

 

 

講習終了後、郡山駅前の和食の銘店「新月」で、早めの夕食。

 

 

美味しいお刺身と、名物のうな重、福島の銘酒をいただきました。

 

 

 

最高に美味しかったです。

 

 

帰りの新幹線の社内では、マスカット・ベーリーA。

 

 

ワタシ、本日はおつかれさまでした。

 

 

 

Sep. 18

No Wine Day

 

 

Sep. 19

I went to Koriyama, and was in charge of a wine class.

 

The Ekiben I buy at Tokyo Station is always decided to be Fukagawa Meshi.

 

At York Benimaru headquarters, I speak to the managers in charge of the wine section.

The theme of this year’s fifth seminar is “Deterioration and Additives in wine”.

 

It was a bit of a difficult topic, but everyone was enthusiastic about taking the course.

 

Comparative tastings of oxidized and healthy wines were also conducted, as well as tastings of long-aged wines.

 

 

After the course, I had an early dinner at the famous Japanese restaurant “Shingetsu” in front of Koriyama Station.

 

I had delicious Sashimi, the famous Unaju, and Fukushima’s famous sake.

It was delicious.

 

In the Shinkansen Train on the way back, I tasted Muscat Bailey A.

I think I did a good job.

Thank you very much.