9/18
休肝日
9/19
今日は郡山で、ワイン講習会を担当します。
東京駅で買う駅弁は、深川めしに決めています。
ヨークベニマル本部で、ワイン売場担当のマネージャーの皆さんにお話をします。
今年5回目のセミナーのテーマは、「ワインの劣化と添加物」です。
少し難しいテーマでしたが、皆さん熱心に受講してくださいました。
酸化したワインと健全なワインの比較試飲や、長期熟成したワインの試飲も行いました。
講習終了後、郡山駅前の和食の銘店「新月」で、早めの夕食。
美味しいお刺身と、名物のうな重、福島の銘酒をいただきました。
最高に美味しかったです。
帰りの新幹線の社内では、マスカット・ベーリーA。
ワタシ、本日はおつかれさまでした。
Sep. 18
No Wine Day
Sep. 19
I went to Koriyama, and was in charge of a wine class.
The Ekiben I buy at Tokyo Station is always decided to be Fukagawa Meshi.
At York Benimaru headquarters, I speak to the managers in charge of the wine section.
The theme of this year’s fifth seminar is “Deterioration and Additives in wine”.
It was a bit of a difficult topic, but everyone was enthusiastic about taking the course.
Comparative tastings of oxidized and healthy wines were also conducted, as well as tastings of long-aged wines.
After the course, I had an early dinner at the famous Japanese restaurant “Shingetsu” in front of Koriyama Station.
I had delicious Sashimi, the famous Unaju, and Fukushima’s famous sake.
It was delicious.
In the Shinkansen Train on the way back, I tasted Muscat Bailey A.
I think I did a good job.
Thank you very much.