このワインがマイブーム

9/4

休肝日

 

 

9/5

今日のお料理。

 

前菜盛り合わせプレート

 

 

生ハム、小海老とサーモンのマリネ、カマンベールチーズ、ミニトマト、オクラ、シャインマスカット、ナッツ

 

 

ラザニア

 

 

美味しく出来ました。

 

 

 

1本目 アンコーラ ガルガネーラ 2021 1,000円

イタリア・ヴェネト産のガルガネーガ100%で仕込んだ白ワイン。

新鮮な果実の風味、はつらつとした酸とキレのあるミネラル感。

雑味の無いピュアな口当たり。

最近、このワインがマイブームです。

 

 

2本目 アンコーラ モンテプルチアーノ ダブルッツォ2021  1,000円

イタリア・アブルッツォ産のモンテプルチアーノ100%の赤ワイン。樹齢30年から50年の古木から収穫されたブドウを野生酵母で発酵・醸造。

プラムやダークチェリーを思わせる黒いベリー系の果実味に、まろやかなタンニンと果肉のヴォリューム感。

これは抜群のコストパフォーマンスだと思います。

今日のラザニアにぴったりでした。

 

 

 

Sep. 4

No Wine Day

 

 

Sep. 5

Today’s dish.

 

Appetizer Platter Plate

Prosciutto, Marinated shrimp and Salmon, Camembert Cheese, Cherry Tomatoes, Okra, Shine Muscat, Nuts

 

Lasagna

 

Delicious!

 

 

1st Ancola Garganega 2021 1,000 yen

It is a white wine made from 100% Garganega grown in Veneto, Italy.

I felt fresh fruit flavor, perky acid and crisp minerality.

The style is very pure without any unpleasant taste.

Recently, this wine is my boom.

 

 

2nd bottle Ancola Montepulciano d’Abruzzo 2021 JPY 1,000

It is a 100% Montepulciano red wine from Abruzzo, Italy.

Grapes harvested from 30 to 50-year-old trees are fermented by wild yeast.

I felt a black berry flavor reminiscent of plums and dark cherries, mellow tannins and pulp volume.

I think this is an outstanding cost performance.

It was perfect for a lasagna today.