6/21
今日のお料理。
枝豆
カツオのタタキ風カルパッチョ
サラダ
黒豚ヒレ肉とリンゴのソテー
まずまずの出来栄え。
1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2021 980円
やっぱり、これ美味しいです。
澄んだ果実味、柑橘系の酸と、しっかりとしたミネラル感。
ドライでピュアな口当たりが、うれしいです。
昨日の升喜の展示会でも「この価格で、このクオリティは凄い」と、多くの方から評価をいただきました。ありがたいことです。
2本目 エステザルグ コート・デュ・ローヌ ブラン 2021 1,580円
今日は2本目も白ワイン。
南部ローヌ産の亜硫酸無添加、野生酵母で仕込んだビオワインです。
ヒレ肉とリンゴに合うのは、これ、と思いました。
はい、正解です。
トロリとした厚みのある果実の風味、しっかりとしたボディとミネラル感。
アルコール度数は高めですが、それを感じさせないエレガンスがあります。
美味しいです。凄く美味しいです。
これも昨日の展示会で、高い評価をいただきましたよ。
Jun. 21
I cooked dinner.
Edamame
Bonito Carpaccio
Green Salad
Pork & Apple Sauté
Very good!
1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2021 980 yen
I felt clear fruits, nice citrus and good minerals.
The taste and flavor were pure and natural.
I am sure again that this Sauvignon Blanc is a very fine white wine.
This one got very high reputations at the food show yesterday.
2nd Estezargues Organic Côtes du Rhône Blanc 2021 1580 yen
The second bottle was a white wine, too.
It made from mainly Grenache Blanc grown in South Rhone by organic method.
It is fermented with wild yeast without sulfur.
I felt concentrated fruits, good acidity and strong minerals.
Even though it has high alcohol, the style is really elegant.
It was very good for the pork & apple today.
Tasty!