まずまずの出来栄え

6/21

今日のお料理。

 

枝豆

 

 

カツオのタタキ風カルパッチョ

 

 

サラダ

 

 

黒豚ヒレ肉とリンゴのソテー

 

 

まずまずの出来栄え。

 

 

 

1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2021 980円

やっぱり、これ美味しいです。

澄んだ果実味、柑橘系の酸と、しっかりとしたミネラル感。

ドライでピュアな口当たりが、うれしいです。

昨日の升喜の展示会でも「この価格で、このクオリティは凄い」と、多くの方から評価をいただきました。ありがたいことです。

 

 

2本目 エステザルグ コート・デュ・ローヌ ブラン 2021 1,580円

今日は2本目も白ワイン。

南部ローヌ産の亜硫酸無添加、野生酵母で仕込んだビオワインです。

ヒレ肉とリンゴに合うのは、これ、と思いました。

はい、正解です。

トロリとした厚みのある果実の風味、しっかりとしたボディとミネラル感。

アルコール度数は高めですが、それを感じさせないエレガンスがあります。

美味しいです。凄く美味しいです。

これも昨日の展示会で、高い評価をいただきましたよ。

 

 

Jun. 21

I cooked dinner.

 

Edamame

 

Bonito Carpaccio

 

Green Salad

 

Pork & Apple Sauté 

 

Very good!

 

 

1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2021 980 yen

I felt clear fruits, nice citrus and good minerals.

The taste and flavor were pure and natural.

I am sure again that this Sauvignon Blanc is a very fine white wine.

This one got very high reputations at the food show yesterday.

 

 

2nd Estezargues Organic Côtes du Rhône Blanc 2021 1580 yen 

The second bottle was a white wine, too.

It made from mainly Grenache Blanc grown in South Rhone by organic method.

It is fermented with wild yeast without sulfur.

I felt concentrated fruits, good acidity and strong minerals.

Even though it has high alcohol, the style is really elegant.

It was very good for the pork & apple today.

Tasty!