たけのこっ!

3/30

休肝日

 

 

3/31

鶴川・東光院の桜。

 

 

今日は新百合ヶ丘・さとうで夕食。

 

 

今シーズン初のタケノコ。

地元朝獲れの初物だそうです。

 

 

多摩の地野菜、のらぼう菜。

 

 

焼き物は、シマアジ。

とても、とても美味しいです。

 

 

ワインは桜に合わせて、最初はドメーヌ・ハセ フクイハラロゼ MV。

 

 

MVはマルチヴィンテージの意味で、2020年と2021年収穫のピノ・ノワール、マスカット・ベーリーA、カベルネ・フラン、カベルネ・ソーヴィニヨンほかのブレンド。

愛らしいチャーミングなベリー系の優しい果実味があふれます。

 

 

 

赤は、北海道・ふらのワインのピノ・ノワール。

こちらも優しい赤い果実味とエレガントな酸がいっぱい。

ピュアで自然な飲み口が、お寿司にピッタリです。

 

 

わがままをいって、タケノコを巻き寿司にしてもらいました。

 

 

お寿司って本当に美味しいですね。

ああ、幸せ。

 

 

Mar. 30

No Wine Day

 

 

Mar. 31

The photo is a cherry blossoms at Tokoin Temple near my home.

 

I went to Shin-Yurigaoka and had a nice sushi dinner at Sato.

 

I had the first Takenoko in this season.

Very nice!

 

Every dish was so delicious.

 

Sushi was outstanding!

 

1st Domaine Hase Fukuihara Rose MV  2750 yen

I brought this rose wine by imaging a cherry blossoms color.

It is made from Pinot Noir, Muscat Bailey-A, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon grown in the estate vineyards in Takayama Nagano.

MV means “Multi Vintage”, 2020 and 2021.

I felt very pure red fruits, charming acidity and good minerals.

So tasty!

 

 

2nd Furano Wine Pinot Noir 2020  3750 yen

It is made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyard in Furano Hokkaido.

I felt elegant fruits, soft acidity, light tannin and comfortable minerals.

The style is very pure and natural.

It was very good for sushi today.

 

It was a great dinner.

Thank you very much!!