3/30
休肝日
3/31
鶴川・東光院の桜。
今日は新百合ヶ丘・さとうで夕食。
今シーズン初のタケノコ。
地元朝獲れの初物だそうです。
多摩の地野菜、のらぼう菜。
焼き物は、シマアジ。
とても、とても美味しいです。
ワインは桜に合わせて、最初はドメーヌ・ハセ フクイハラロゼ MV。
MVはマルチヴィンテージの意味で、2020年と2021年収穫のピノ・ノワール、マスカット・ベーリーA、カベルネ・フラン、カベルネ・ソーヴィニヨンほかのブレンド。
愛らしいチャーミングなベリー系の優しい果実味があふれます。
赤は、北海道・ふらのワインのピノ・ノワール。
こちらも優しい赤い果実味とエレガントな酸がいっぱい。
ピュアで自然な飲み口が、お寿司にピッタリです。
わがままをいって、タケノコを巻き寿司にしてもらいました。
お寿司って本当に美味しいですね。
ああ、幸せ。
Mar. 30
No Wine Day
Mar. 31
The photo is a cherry blossoms at Tokoin Temple near my home.
I went to Shin-Yurigaoka and had a nice sushi dinner at Sato.
I had the first Takenoko in this season.
Very nice!
Every dish was so delicious.
Sushi was outstanding!
1st Domaine Hase Fukuihara Rose MV 2750 yen
I brought this rose wine by imaging a cherry blossoms color.
It is made from Pinot Noir, Muscat Bailey-A, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon grown in the estate vineyards in Takayama Nagano.
MV means “Multi Vintage”, 2020 and 2021.
I felt very pure red fruits, charming acidity and good minerals.
So tasty!
2nd Furano Wine Pinot Noir 2020 3750 yen
It is made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyard in Furano Hokkaido.
I felt elegant fruits, soft acidity, light tannin and comfortable minerals.
The style is very pure and natural.
It was very good for sushi today.
It was a great dinner.
Thank you very much!!