横浜・三渓園で梅花観賞

2/19

季節外れのポカポカ陽気の日曜日。

梅が綺麗だと聞いて、横浜・三渓園に出かけました。

 

 

横浜のリラックスの事務所には20年以上通っていますが、三渓園に来るのは初めてです。

火力発電所や造船所の巨大なコンビナートが立ち並ぶ本牧に、こんな広大な美しい日本庭園があるとは驚きです。

 

 

梅は満開には少し早かったようですが、とても綺麗です。

 

 

日曜日とあって、大勢の観光客で賑わっています。

 

 

茶店でお汁粉を頂きました。

 

 

おいしかったです。

 

 

 

三渓園を後にして、横浜駅北口のリゴレットで早めの夕食。

ここも昔からお気に入りのワインバー。

 

 

 

どのお料理もしっかり美味しい。

 

 

ワインはプロヴァンスのロゼにしました。

 

 

ロゼに合いそうだと思って選んだお料理と、絶妙なマリアージュを見せてくれました。

 

 

 

ムール貝の残りのスープで作ってもらったリゾットは最高でした。

 

 

デザートまでしっかり頂き、

 

 

締めは横浜みなとみらいの蒸留所で仕込んだジンをベースにしたジントニック。

これも美味しくてびっくり。横浜でジンを造っているんですね。

 

 

久しぶりの休日のお出かけを満喫です。

ありがとうございました!!

 

 

Feb.19

It was an unseasonably warm Sunday today.

 

I went to Yokohama and had a walk in Sankeien Garden, which is a famous Japanese landscape garden.

Even though I go to Yokohama office once a week, I had visited to this garden at the first time.

 

I was surprised at seeing the huge traditional garden in Yokohama Bay Area, which is a big industrial zone.

 

There were many plum blossoms in bloom.

So beautiful!

 

I had a cup of Oshiruko, a sweet red-bean soup, at the tea house.

Very nice!

 

After the walk in Sankeien, I moved to near of Yokohama Station.

Then I had a nice dinner at Rigoletto Ocean Club, which is my favorite wine bar.

 

Every dish was very nice as usual.

 

I chose a bottle of rose wine made in Provence.

 

It was very good, too.

 

I enjoyed a desert dish, too.

 

At last, I drank a glass of Gin Tonic based by a private gin of the wine bar distilled at a small Yokohama gin distillery.

 

I didn’t know you have a gin made in Yokohama.

 

 

It was a very nice holiday.

Thank you so much!