12/9
休肝日
12/10
お料理当番。
キハダマグロ、アヴォカド、長芋のタルタル
気まぐれサラダ
鹿児島ダブルXヒレ肉とリンゴのソテー、ブルーベリーソース
ポークとリンゴって、本当によく合います。
1本目 トゥルクハイム リースリング 2019 1,830円
このトゥルクハイムのリースリングは、マジ美味しいです。
ピュアで透き通った果実味、リースリングならではの上品で甘みを感じるほどのフルーツ感、キレイな酸と見事なミネラル感。
毎回、毎回ですが、これ飲むと、リースリングは特別なブドウ品種だと思わずにはいられません。
マジ、美味しいです。
2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネロ 2018 1,650円
今日のメインだと、やっぱピノ・ノワールかなって感じで、またこのヴェネトのピノ・ネロを抜きました。
ピノ・ノワールならではの赤いフルーツ感と、ブルーベリーソースがベストマッチ。
良いピノ・ノワールです。
何度飲んでも感心します。
いや、美味しいです。
Dec. 9
No Wine Day
Dec. 10
I cooked dinner.
Tuna, Avocado and Nagaimo Tartar
Green Salad
Pork & Apple Sauté Blueberry Sauce
Very good!!
1st Turckheim Riesling 2019 1830 yen
This Riesling is really delicious!
I felt pure-clean fruits, elegant mouthfeel, beautiful acidity and very fine minerals.
When I taste this one, I am always sure that Riesling is a special grape variety.
It was truly delicious!
2nd al & dile Pinot Nero 2018 1650 yen
I chose this Pinot Noir made in Veneto because it was very good for the main dish today, I think.
The taste and flavor of red berries were very good for the blueberry sauce.
It is a very good Pinot Noir.
I am always admire this one when I taste this one.