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今夜はキムチ鍋にしました。
先シーズンまでは鍋といえば、鶏ガラで出汁をとった水炊き鍋が主流でしたが、今シーズンはキムチ鍋がそれにとって代わっています。
その理由は、このキムチ。
化学調味料・保存料無添加の優れもの。
辛さもマイルドで、とても好みです。
1本目 ラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2019 1,650円
そうは言ってもキムチ鍋。合わせるワインには懐の深さが求められます。
このピクプール・ド・ピネは、おせち料理のカズノコにだって合わせられるキャパがあります。
ゆったりとしたピュアな果実味、美しい柑橘系の酸、深いミネラル感。
やだ、おいしい。すごく美味しいです。
2本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ メルロー シラー 2020 1,300円
赤はスペイン・ペネデスのオーガニックワイン。
サラリとした飲み口でありながら、こちらも懐の深いワインです。
赤いベリー系の果実の酸、するっとなめらかなタンニン、きれいな後味。
キムチ鍋に良く合いました。
Dec. 8
I had a Kimuchi-Nabe at dinner today.
Kimuchi-Nabe is very popular at my home in this season.
The reason why is this Kimuchi.
It is a no-preservatives and MSG free.
The taste is not so hot.
It is my favorite style.
1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2019 1650 yen
Kimuchi-nabe needs a wine with a big receptivity.
Then I chose this Languedoc white wine.
I felt big-pure fruits, beautiful citrus and very fine minerals.
I was sure again that this one is almighty.
Very tasty!
2nd Oriol Rossell Xino-Xano Merlot Syrah 2020 1300 yen
It is made from 70% Merlot and 30% Syrah grown in the estate vineyards in Penedes by organic method.
It also has a big receptivity.
I felt charming red berries, silky tannin and comfortable after taste.
The mouthfeel was very elegant.
It was very good for Kimuchi-Nabe, too.