11/17
本日、11月第3木曜日はボジョレー・ヌーヴォー解禁日。
この日が来るまで、今年もいろいろありましたが、なんとかこの日を迎える事が出来ました。
航空運賃の信じられないほどの高騰で、大幅に値上がりしてしまった今年のヌーヴォーですが、出来は最高。稀にみる素晴らしいヴィンテージになりました。
や、美味しいです。
今日はテイスティングのみ、休肝日。
11/18
先月から続けて開催している某ワインセミナー&パーティー「日本の銘醸ワインを味わう」の第5回目。
いよいよ今日が最後の会となりました。
毎回、素晴らしいゲストの方々をお迎えしたのですが、多くの皆さんが日本ワインの美味しさにびっくりされていたように思われます。
セミナーは、毎回少しずつ話の内容を変えてみました。
ワタシも改めて勉強になりました。
日本ワインの素晴らしさにも、より自信を持つ事が出来ました。
この度は、貴重な機会をいただき誠にありがとうございました。
Nov. 17
It was the official release day of Beaujolais Nouveau.
I had a lot of issues until today but I have managed to resolve them.
It was a great vintage in this year.
I only had a tasting not drinking.
No Wine Day.
Nov. 18
I held the fifth wine seminar and wine dinner party following on 14th, 18th October 2nd and 9th November.
The theme was Japan Wine, as well.
I lectured about Japan Wine at the seminar.
I received very important persons each time.
Almost all persons were surprised at the quality of Japan Wine.
Also, I found the goodness of Japan Wine once again.
The event has grown on me, too.
I really appreciate inviting me at these opportunities.