今夜は、相模湾の真鯛

10/5
今日は江ノ島に揚がった相模湾の真鯛をゲット。

 

 

天然のカンパチと一緒にお刺身で頂きました。

 

 

これまた、デラウマ。

 

 

1本目 パラッツィ ドゥレッロ スプマンテ NV 1,170円
ヴェネトの地品種、ドゥレッロ100%で仕込まれたスパークリングワイン。
親しみやすい果実味、柔らかな泡、優しい酸。
とても口当たりの良いスプマンテです。
ピュアで雑味のない味わいは、リラックスワインならではでは無いでしょうか?
美味しいです。

 

2本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2020 930円
今日の2本目は白ワイン。
1本目のドゥレッロが優しいソフトな口当たりに対して、このマルキのソーヴィニヨンはカチンと引き締まった硬めの味わい。
シャープな果実味、鋭角な酸としっかりとしたミネラル感。
ピュアで雑味の無い味わいは、共通のテイスト。
マルキのソーヴィニヨンは美味しいです。

 

 

Oct. 6
I got a very fresh Madai caught by the local sea.

 

I cooked it sashimi.

 

Delicious!

 

1st Palazzi Durello Spumante NV 1170 yen
It is made from 100% Durello grown in Veneto.
I felt charming fruits, soft babbles and mild acidity.
It is really easy to drink.
There was nothing to disturb my palate.
I like this sparkling wine very much.

2nd Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2020 930 yen
The second wine today was a white wine.
The first sparkling wine was a soft and mild style.
The second this one was a sharp and cool style.
I felt clean fruits, fresh citrus and fine minerals.
The pure taste and flavor is as same as the first one.
I like Marquis de Beau Rond very much!