日本酒も好きです

8/28

日中、庭の草むしり2時間。

ヘロヘロ・・・

 

夕食は我が家でいうところの居酒屋メニュー。

 

今日も枝豆

 

 

酢の物

 

 

お刺身

 

 

ゴーヤチャンプル

 

 

焼き鳥

 

 

daimajoさまと一緒に作りました。

 

で、今日は日本酒でスタート。

この日記はワイン日記なので、ワイン以外のお酒はあまりアップしていませんが、実は日本酒とノンアルビールをよく飲んでいます。

 

 

この喜久酔・特別純米、すごく美味しいです。

静岡・藤枝市の青島酒造のお酒です。

あるご縁があって静岡の長島酒店さんから頂戴しました。

 

 

とてもピュアで綺麗なお酒です。ほのかな吟醸香がアクセント。

ワタシは吟醸香の強い日本酒は苦手なんですが、こういう自然な香りは良いですね。

澄み切った味わい、クセになりそうです。

長島さん、ありがとうございます!!

 

 

ワインは、アルベルトのピノネーロ。

これは我が家の定番。日本酒のあとでも、しっかりと美味しかったです。

 

 

Aug. 28

I weeded my garden afternoon for two hours.

I was very tired.

 

Then I cooked a casual dinner with daimajo-sama.

 

Edamame

 

Vinegared Vegetables

 

Sashimi

 

Goya Chample

 

Yakitori

 

Very nice.

 

 

I tasted a bottle of sake at first.

 

Actually, I often taste sake but I didn’t update them on the blog.

 

Today’s sake, Kikuyoi Tokubetu Junmai, was very special.

It is made by a small family brewery in Shizuoka.

The style is very pure and natural.

I like this style of sake very much!

 

 

Then I tasted “al & dille Pinot Nero 2018”, which is one of my most favorite red wine.

Even though I tasted this one after fine sake, it was very tasty, too.