7/27
軽くお料理当番。
枝豆
お刺身 岩手ホタテ、愛媛真鯛、三陸沖カツオ
鶏レバーの赤ワイン煮
焼き鳥モモ肉
おいしいです。
1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV 1,150円
イタリア・ヴェネト産の白ワイン。
フレッシュなアロマ、爽やかなフルーツ感、心地の良い酸としっかりとしたミネラル感。
氷温近くまでキーンと冷やして飲みました。
これ、好きです。
2本目 マルキドボーラン ピノ・ノワール 2020 1,170円
ラングドック産のピノ・ノワールです。
南のピノとは思えぬサラリとした軽快な口当たり。
でも、赤いチャーミングなピノならではの赤い果実味とキレイな酸が印象的。
これも好きです。
当然、よーく冷やして飲みました。
Jul. 27
I cooked dinner.
Edamame
Sashimi
Chicken Liver Red Wine Stewing
Yakitori
Very good!
1st Cescon Ribolla Gialla NV 1150 yen
It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Veneto Italy by sustainable method.
I felt fresh aroma, clean fruits, nice citrus and fine minerals.
The taste was very pure and natural.
I taste this one with near the ice temperature.
I like this one very much.
2nd Marquis de Beau Rond Pinot Noir 2020 1170 yen
It is made from 100% Pinot Noir grown in Languedoc France.
It is a very elegant Pinot Noir even though it is made in Languedoc.
I felt very good red fruits and red acidity.
The mouthfeel is light and elegant.
I like this one very much, too!