4/28
休肝日
4/29
ゴールデンウィーク初日、東京はあいにくの雨模様。
ワタシはお料理当番。
前菜プレート
プロシュート、サーモンとホタルイカのマリネ、ゴーダチーズ、プチトマト、イチゴ、プルーン、ナッツ、甘栗
グリーンサラダ
国産牛ランプステーキ ブルーべリーソース
今日も上出来でした。
1本目 アル・エ・ディレ ピノ・グリージョ 2018 1,650円
少し良い白ワインが飲みたい気分の時、ワタシはよくこのヴェネトのピノ・グリージョを抜きます。
サステイナブル農法で栽培したブドウを丁寧に醸造しています。
ピノ・グリージョならではの厚みのあるふくよかな果実味、綺麗な酸としっかりとしたミネラル感。
ピュアでナチュラル。本当に良いワインです。
2本目 トゥルクハイム ピノ・ノワール T 2015 4,000円
グランクリュ・ブラントの畑のリースリングからピノ・ノワールに植え替えた、トゥルクハイムの赤のトップキュヴェです。
良い赤ワインが飲みたい時に抜くワインです。
上等なピノ・ノワールならではのハツラツとした赤いアロマ、優雅な果実味と透き通った酸、なめらかなタンニン。
いいピノ・ノワールです。とても良いピノ・ノワールです。
アルザスはこれからピノ・ノワールの銘醸地としてますます注目されると思われます。
今日のステーキにも良くあいました。
Apr. 28
No Wine Day
Apr. 29
I cooked dinner.
Starters Plate
Green Salad
Beef Steak Blueberry Sauce
1st al & dile Pinot Grigio 2018 1650 yen
When I want to taste a little better wine, I often choose this white wine.
It is made from 100% Pinot Grigio grown in Veneto by sustainable method.
I felt rich fruits, beautiful acidity and comfortable minerals.
The taste is really pure and natural.
I am sure again this one is a very good white wine.
2nd Turckheim Pinot Noir T 2015 4000 yen
It is the red wine top cuvée of Turckheim.
When I want to taste very good Pinot Noir, I sometimes choose this Alsace wine.
It is made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyards, where used to be Grand Cru of the white wine.
I felt very fine red berries, very beautiful acidity, so elegant tannin.
The taste was truly pure, natural and excellent.
You can expect Alsace as the produce area of super Pinot Noir, I think.