ああ、ロゼって美味しんだ!

4/25

休肝日

 

 

4/26

今日のお刺し身

 

 

千葉県産カツオの刺身とタタキ、江ノ島に上がった地の真鯵。

真鯵が美味しくてビックリでした。

 

 

1本目 ラ・クロワ・グラシオ ロゼ 2019  1,700円

鯵とカツオの色合わせでロゼを抜きました。

ラングドック地方産のサステイナブルワイン。

自家葡萄園で栽培したカベルネ・ソーヴィニヨンとシラーのブレンドです。

繊細なフルーツ、チャーミングな赤い果実の酸、心地の良いミネラル感。

これ飲むと、「ああ、ロゼって美味しんだ!」と絶対に思うと思う。

何度飲んでも、唸るほどの美味しさです。決してウソではありません。

 

 

2本目  ドメーヌ・ギィ・シモン・エ・フィス ブルゴーニュ オート・コート・ド・ニュイ フュ・ド・シェーヌ 2018  2,840円

おととい飲んで驚くほど美味しかったギィ・シモンのこちらは上級キュヴェ。

スタンダードが9か月の樽熟成に対して、こちらは24か月の樽熟成をしているそうです。

ピュアな果実味、極めてエレガントな酸とキメの細やかなタンニン。

スタイルはおとといのワインとよく似ていますが、味わいがより濃厚で樽のニュアンスも強くなります。

とても、とても素晴らしいピノ・ノワールですが、個人的にはスタンダードの方のサラリとした味わいが好みかな?

値段も500円以上違うし。あくまでも、個人の感想です。

今の相場から考えれば、このブルゴーニュが3,000円以下って、あり得ないですよ。

 

 

Apr. 25

No Wine Day

 

 

Apr. 26

Sashimi Today

 

Bonito and Aji

Very nice!

 

1st La Croix Gratiot Rose 2019  1700 yen

I chose this one to match the color with the sashimi today.

It is made from Cabernet Sauvignon and Syrah grown in the estate vineyards in Languedoc by organic method.

I like a lot of charming red berries, lovely fruits acidity and very fine minerals very much.

I want to ask why this rose is so delicious?

You must think that rose wine is very delicious if you taste this one.

 

 

Guy Simon & Fils Bourgogne Hautes Cotes de Nuits Futs de Chene 2018  2840 yen

It is an upper grade wine of Guy Simon I tasted yesterday.

The standard wine is matured in the cask for 9 months.

This one is matured in the cask 24 months.

The taste is similar.

I felt pure fruits, charming acidity and comfortable mouthfeel.

This one is more concentrated and have a stronger cask nuance.

It is just my favorite style of Burgundy Pinot Noir, too.

However, I prefer to the standard wine I tasted yesterday.

Because I like a light style wine recently.

Also, the price is cheaper than today’s one.

Anyway, this upper grade cuvee is a very fine Burgundy.