4/25
休肝日
4/26
今日のお刺し身
千葉県産カツオの刺身とタタキ、江ノ島に上がった地の真鯵。
真鯵が美味しくてビックリでした。
1本目 ラ・クロワ・グラシオ ロゼ 2019 1,700円
鯵とカツオの色合わせでロゼを抜きました。
ラングドック地方産のサステイナブルワイン。
自家葡萄園で栽培したカベルネ・ソーヴィニヨンとシラーのブレンドです。
繊細なフルーツ、チャーミングな赤い果実の酸、心地の良いミネラル感。
これ飲むと、「ああ、ロゼって美味しんだ!」と絶対に思うと思う。
何度飲んでも、唸るほどの美味しさです。決してウソではありません。
2本目 ドメーヌ・ギィ・シモン・エ・フィス ブルゴーニュ オート・コート・ド・ニュイ フュ・ド・シェーヌ 2018 2,840円
おととい飲んで驚くほど美味しかったギィ・シモンのこちらは上級キュヴェ。
スタンダードが9か月の樽熟成に対して、こちらは24か月の樽熟成をしているそうです。
ピュアな果実味、極めてエレガントな酸とキメの細やかなタンニン。
スタイルはおとといのワインとよく似ていますが、味わいがより濃厚で樽のニュアンスも強くなります。
とても、とても素晴らしいピノ・ノワールですが、個人的にはスタンダードの方のサラリとした味わいが好みかな?
値段も500円以上違うし。あくまでも、個人の感想です。
今の相場から考えれば、このブルゴーニュが3,000円以下って、あり得ないですよ。
Apr. 25
No Wine Day
Apr. 26
Sashimi Today
Bonito and Aji
Very nice!
1st La Croix Gratiot Rose 2019 1700 yen
I chose this one to match the color with the sashimi today.
It is made from Cabernet Sauvignon and Syrah grown in the estate vineyards in Languedoc by organic method.
I like a lot of charming red berries, lovely fruits acidity and very fine minerals very much.
I want to ask why this rose is so delicious?
You must think that rose wine is very delicious if you taste this one.
Guy Simon & Fils Bourgogne Hautes Cotes de Nuits Futs de Chene 2018 2840 yen
It is an upper grade wine of Guy Simon I tasted yesterday.
The standard wine is matured in the cask for 9 months.
This one is matured in the cask 24 months.
The taste is similar.
I felt pure fruits, charming acidity and comfortable mouthfeel.
This one is more concentrated and have a stronger cask nuance.
It is just my favorite style of Burgundy Pinot Noir, too.
However, I prefer to the standard wine I tasted yesterday.
Because I like a light style wine recently.
Also, the price is cheaper than today’s one.
Anyway, this upper grade cuvee is a very fine Burgundy.