4/3
冷たい雨の日曜日。
4月に入ってから、冬のような寒い日が続きます。
お花見を予定されていた皆さんは、残念でしたね。
今日もお料理当番。
ホタルイカ・サーモン・ホタテとハッサクのサラダ仕立て
グリーンサラダ
ラザニア
ボロネーゼソースは、ひき肉をしっかり焼いて作る新レシピ。
大変よく出来ました。
1本目 アンコーラ ピノ・グリージョ ロゼ 2020 1,000円
桜の季節、ホタルイカとサーモンの色合わせで、今日もロゼを飲みます。
イタリア・ロンバルディア産のロゼワイン。
ピノ・グリージョ90%にピノ・ノワール10%をブレンドしてます。
ピュアで自然な、とてもチャーミングな赤い果実味があふれます。
いま、私の一番お気に入りのワインのひとつ。
なんで、こんなに安くて美味しんだろう?
2本目 チェスコン ラボッソ デル ヴェネト NV 1,150円
我が家の定番、イタリア・ヴェネト産の赤ワイン。
ラボッソは、北イタリアの地品種です。
このワイン、輸入を続けて23年目。よく続いているものです。
このバランスの良さ、いつも安心して飲めます。
今日もとても美味しかったです。
Apr. 3
It was a very cold Sunday today.
We have kept cold days like a winter in this April.
I cooked dinner, too.
Hotaruika, Salmon, Scallop and Hassaku-Orange Cocktail
Green Salad
Lasagna
Very good!
1st Ancola Pinot Grigio Rose 2020 1000 yen
I chose a rose wine to match the color of wine with hotaruika, salmon and the cherry blossoms.
It is made from 90% Pinot Grigio and 10% Pinot Noir grown in Lombardia Italy by sustainable method.
It is one of my most favorite wine in these days.
I love the charming red berries, pure acidity and comfortable minerals.
Why is this rose so delicious with the reasonable price?
2nd Cescon Raboso del Veneto NV 1150 yen
It is my favorite red wine as my house drinking.
It is made from 100% Raboso grown in Veneto Italy.
I have been importing this red wine since 1998.
It is an amazingly long seller wine.
I was sure again it is a very fine, very nice, very decent red wine.
Tasty!