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長野2日目。
昨夜から降り始めた雪で、景色が一変。
朝食後、ブルースと真面目にビジネスのお話をしました。
ブルースとは割とちょくちょく会っていますが、仕事の話をじっくりとするのは久しぶり。
とても有意義なお話ができました。
ホテルが用意してくれたタクシーで山を下ります。
昼過ぎに長野駅に到着。
ランチに長芋蕎麦をいただきました。
特に期待していなかったのですが、すごく美味しくてびっくり。
思いのほか早く長野に着いたので、善光寺へお参り。
本堂のお戒壇巡りをしました。
内々陣に入ると昔は漆黒の闇、本当に真っ暗でしたが、今回は足元を照らす照明がうっすらと光っていました。
ちょっと残念かな。。。。
駅に戻ると新幹線の時間までまだ少し時間があります。
長野駅ビルMIDORIの信州くらうどの立ち飲みバーで、信州たかやまワインのシャルドネとリュードヴァンのピノ・ノワールをいただきました。
新幹線の中で日記を書きます。
大宮駅を過ぎて、ふと車窓を見ると、富士山が夕日を受けてそびえています。
写真ではわかりにくいのですが、とても綺麗でした。
帰宅途中、近所のスーパーでお刺身を購入。
駅で買ったけど、新幹線の中で飲みそびれた “たかやしろシャルドネ2019” とラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2018を今夜は飲みました。
おつかれさまでした。
Mar. 6
It was the second day in Hakuba.
It snowed a lot last night.
After breakfast, I had a business meeting with Mr. Bruce Gutlove.
I occasionally met Bruce but it was the first time we had a serious talk about our wine business recently.
It was a very productive meeting.
We did a very good job.
Then I moved to Nagano by Taxi.
I arrived at Nagano Station early afternoon.
I had a nice soba lunch at a restaurant at the station.
Because I had an enough time, I visited to Zenkoji Temple, which is one of the most popular temples in Japan.
After I came back to Nagano Station, I had by the glass wine made in Nagano.
I took a Shinkansen and went back to Tokyo.
On the way, I saw a beautiful sunset and Mt. Fuji view from the train.
On the way to home, I bought sashimi at a supermarket near my home.
I tasted a half bottle of Takayashiro Chardonnay 2019 and La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2018 with dinner at home
I think I did a good job as well.