長野2日目

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長野2日目。

昨夜から降り始めた雪で、景色が一変。

 

 

朝食後、ブルースと真面目にビジネスのお話をしました。

ブルースとは割とちょくちょく会っていますが、仕事の話をじっくりとするのは久しぶり。

とても有意義なお話ができました。

 

 

 

ホテルが用意してくれたタクシーで山を下ります。

昼過ぎに長野駅に到着。

 

 

ランチに長芋蕎麦をいただきました。

特に期待していなかったのですが、すごく美味しくてびっくり。

 

 

思いのほか早く長野に着いたので、善光寺へお参り。

本堂のお戒壇巡りをしました。

 

 

内々陣に入ると昔は漆黒の闇、本当に真っ暗でしたが、今回は足元を照らす照明がうっすらと光っていました。

ちょっと残念かな。。。。

 

 

駅に戻ると新幹線の時間までまだ少し時間があります。

 

 

長野駅ビルMIDORIの信州くらうどの立ち飲みバーで、信州たかやまワインのシャルドネとリュードヴァンのピノ・ノワールをいただきました。

 

 

新幹線の中で日記を書きます。

大宮駅を過ぎて、ふと車窓を見ると、富士山が夕日を受けてそびえています。

 

 

写真ではわかりにくいのですが、とても綺麗でした。

 

 

帰宅途中、近所のスーパーでお刺身を購入。

 

 

駅で買ったけど、新幹線の中で飲みそびれた “たかやしろシャルドネ2019” とラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2018を今夜は飲みました。

 

 

おつかれさまでした。

 

 

 

Mar. 6

It was the second day in Hakuba.

It snowed a lot last night.

 

After breakfast, I had a business meeting with Mr. Bruce Gutlove.

I occasionally met Bruce but it was the first time we had a serious talk about our wine business recently.

It was a very productive meeting.

We did a very good job.

 

Then I moved to Nagano by Taxi.

I arrived at Nagano Station early afternoon.

I had a nice soba lunch at a restaurant at the station.

 

Because I had an enough time, I visited to Zenkoji Temple, which is one of the most popular temples in Japan.

 

After I came back to Nagano Station, I had by the glass wine made in Nagano.

 

I took a Shinkansen and went back to Tokyo.

 

On the way, I saw a beautiful sunset and Mt. Fuji view from the train.

 

On the way to home, I bought sashimi at a supermarket near my home.

 

I tasted a half bottle of Takayashiro Chardonnay 2019 and La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2018 with dinner at home

 

I think I did a good job as well.