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お料理当番。
前菜プレート
プロシュート、本マグロのマリネ、ホタルイカのマリネ、アスパラガス、プチトマト、チーズ、ナッツ、プルーン
ノルウェーサーモンのソテー 新じゃがのコンフィ添え
ノルウェーサーモン、肉厚でおいしかったです。
1本目 ラ・クロワ・グラシオ ロゼ 2018 1,580円
プロシュート、本マグロ、ホタルイカと桜色系の前菜に合わせてロゼを選びました。
自然農法で栽培されたカベルネ・ソーヴィニヨンとシラーのブレンドのラングドックワインです。
これ、とにかくピュアで優しく、口当たりのよいワイン。
なんか、桜餅系の甘いニュアンスを感じます。
でも、酸とミネラル感がしっかりとあるので、シャキッとしています。
果肉の厚みと、ほのかな渋みもアクセント。
このロゼ、いつ飲んでも、つくづく美味しいと思ってしまいます。
今日の前菜に、絶妙に合いました。
2本目 ドメーヌ・ド・ププイ タナ メルロー 2018 1,020円
フランス南西地方・ガスコーニュ産のタナとメルローで仕込まれた赤ワイン。
ブドウの新鮮な風味を生かすためブドウは夜間に収穫され、低温管理のもとで醸造されています。
タナならではのメリハリのあるタンニン、プルーンを思わせる果実の風味、まろやかな酸。
とてもバランスよい赤ワインです。
心地の良い渋みとサラリとした口あたりが、脂ののったノルウェーサーモンにピッタリでした。
Feb. 27
I cooked dinner.
Starter Plate
Norwegian Salmon with French Potatoes
Very good!
1st La Croix Gratiot Rose 2018 1580 yen
I chose this rose for the pink meets on the starter plate, Prosciutto, Marinated Tune and Hotaruika.
It is made from Cabernet Sauvignon and Syrah grown in the estate vineyards in Languedoc by organic method.
It is an outstanding pure and charming rose wine.
I felt lovely fruits, beautiful acidity and fine minerals.
I also felt comfortable slight tannins.
It was very, very, very good for the starters.
2nd Domaine de Pepouy Tannat Merlot 2018 1020 yen
It is made from Tannat and Merlot grown in South-West France by sustainable method.
All of the grapes were picked up in midnight with cool temperature to complement fresh fruits flavor.
I felt comfortable tannin from Tannat and rich fruits from Marlot.
It was a so well-balanced red wine.
It was very good for Norwegian Salomon today.