トゥルクハイムは良いワイン

11/21

休肝日

 

 

11/22

今日は “いい夫婦の日” だそうです。

 

 

で、お料理当番。

江ノ島産・天然かんぱち、北海道産・本マグロ、長崎産・真鯵の刺身

 

 

 

 

グリーンサラダ

 

 

 

 

鹿児島黒豚・ヒレ肉と紅玉のソテー、ブラックベリーソース

 

 

 

 

最近、ヒレ肉のリンゴのソテーがお気に入りです。

 

 

 

 

今日の一本

トゥルクハイム ピノ・ブラン 2019  1,450円

豚のヒレ肉といえばアルザスワイン、アルザスワインといえばトゥルクハイム、という流れでピノ・ブラン。

リースリング、シルヴァネールといったアルザス品種の中で、ふくよかな果実の厚みを持つのがピノ・ブランですね。

ゆったりとした味わい。ヒレ肉にもリンゴにもとても良く合います。

ソースは赤ワイン系ですが、それとも抜群の相性をみせてくれましたよ。

トゥルクハイムは良いワインです。

 

 

 

Nov. 21

No Wine Day

 

 

Nov. 22

I cooked dinner.

 

Sashimi

 

 

Green Salad

 

 

Pork & Apple Saute with Blackberry Sauce

 

 

Pork & Apple Saute is my favorite cook recently.

Delicious!

 

 

Turckheim Pinot Blanc 2019  1450 yen

The name of pork was closely associated with Alsace Wine.

The name of Alsace Wine was closely associated with Turckheim for me.

Then I chose Turckheim Pinot Blanc today.

This Pinot Blanc has very big fruits.

I like the rich mouthfeel, elegant citrus and very fine minerals.

It showed very good harmony with pork and apple.

Even though a white wine, it was very good for the red wine sauce, too.

Turckheim is an absolutely good wine, I think.