フェウドアンティーコ エントリー BIO

11/12

今日は焼肉にしました。

お肉は、甲州ワインビーフとオーストラリア・ラム。

 

 

 

 

美味しい!

 

今日は、テイスティングでサンプルワインを2本あけました。

赤白、それぞれ半分ずつ飲みます。

 

 

 

 

1本目 フェウドアンティーコ エントリー BIO 白 2018   サンプル試飲(参考価格 1,590円)

イタリア・アブルッツォ州の小さな生産地トゥルム産のオーガニックワイン。

ワタシがコンサルタントを務める白鶴酒造が輸入する新商品です。

先月下旬にここのプレミアムワインを試飲しましたが、こちらはスタンダード版。

プレミアムに同じくオーガニック栽培のペコリーノ100%で仕込まれています。

ややや、これ凄く美味しいです。

ビオワインならではのピュアで澄んだ味わい。

オフフレーバーの一切ないキレイなワインです。

心地良くトロリした口当たりに、密度の高い果実味。

ワインに、フルーツがぎっしりと詰め込まれた感じです。

ややや、これ美味しいです。先月飲んだプレミアムも美味しかったけど、こっちの方が好きかも。

1,590円は、お買い得だなあ。白鶴さん、良いワインを見つけましたね。

リラックスワインも頑張んないと。

 

 

2本目 フェウドアンティーコ エントリー BIO 赤 2018   サンプル試飲(参考価格 1,590円)

いやいや、赤も美味しいです。

オーガニックで栽培したモンテプルチアーノ100%で仕込まれています。

バックラベルにはフルボディとありますが、これは実に冷涼エレガント系のモンテプルチアーノ。

果実の凝縮感はあるけど、まさにシームレスな継ぎ目の見えない、とてもなめらかな飲み口。

すすーと飲めます。で、ブドウの素晴らしさ、仕込みの真面目さがよく見えます。

これも、プレミアムよりも好きかも。

ボトル半分のつもりでしたが、赤は全部飲んじゃった。。。(白はちゃんと残しました)

 

 

ところで、赤も白も日本語の裏ラベルには ”エントリーBIO” と商品名がありますが、原文のラベルにはどこにもそんな表記が無い。

白は、TERRE DI CHIETI PECORINO(テッレ・ディ・キエーティ ピコリーノ)

赤は、MONTEPULCIANO D’ABBUZZO (モンテプルチアーノ・ダブルッツォ)が本当の名前のようです。

 

映画の原題 FROZEN が 、”アナと雪の女王” になったみたいな感じでしょうか?

ボズ・スキャッグスの名曲 You Can Have Me Anytime  は、 ”トワイライト・ハイウエイ”。

でもしかし、邦題のあるワインってのは、珍しいですね。

 

 

Nov. 12

I had a Yakuniku BBQ dinner tonight.

 

Very good!

 

I tried to taste two bottles of sample wines.

I was going to drink them half bottle each.

 

1st Feudo Antico Terre di Chieti Pecorino 2018  1590 yen  Sample Tasting 

It is a new arrival wine imported by Hakutsuru Shuzo, which is the major sake brewery in Japan.

I am in charge of a consultant for the wine division of Hakutsuru.

I have already tasted premium class wines last month.

This one is a standard class white wine.

Oh! Tasty!

It is made from 100% Pecorino grown in Tullum in Abbuzzo Italy by organic method.

I felt very rich fruits, elegant acidity and nice minerals.

The style was very pure and natural.

The price is very reasonable.

This one is surprisingly good white wine.

 

 

2nd Feudo Antico Montepulciano d’Abbuzzo 2018  Sample Tasting

The red wine is also outstanding.

It is made from 100% Montepulciano grown in Tullum by organic method.

The back label in Japanese says it is a full-bodied style.

But it is a really elegant style of Montepulciano.

It has very dense fruits, charming acidity and comfortable mouthfeel.

The taste was very natural and seamless.

What a nice red wine is this!

Hakutsuru Shuzo got a big success, I think.